Aprilshasthund

Gör även annat

Publicerad 2013-05-31 23:27:08 i

Ibland så gör jag även andra saker!! Sådant som inte har med djur att göra. I onsdags var jag o syrran på Gekås och jobbade, det blev även lite shopping såklart. Hade tänkt att lägga ut ett foto här, men jag tror jag avstår. Inga bildbevis är nog bäst:-) På kvällen sen var det dags för Sisjöloppet där vi hade ett lag från jobbet som skulle försvara förra årets seger. En hedersam andraplats blev det i år:-)
På torsdagen åkte jag med Moa och hennes klass till Ekehagens forntidsby på skolresa:-) Det var en heldag med övernattning i typ hydda. Ungarna tyckte det var enormt kul. Själv kände jag att jag nog vuxit ifrån den typen av boende!!
Direkt hem på fredagsmorgonen för att hämta nya väskor och bege oss iväg till Stockholm där mannen min skall ut på stora äventyr.
Medans han roar sig på sitt sätt imorgon så drar jag o kidsen ut på egna äventyr....

Tusen ord

Publicerad 2013-05-30 00:10:02 i

En bild säger ibland mer än tusen ord

Lilla Fröken Gul

Publicerad 2013-05-27 23:20:26 i

Jag har lovat Pia att lägga ut lite foton på Lilla Fröken Gul - Sicily, och här kommer de. Håll till godo:-)

Grabbarna

Publicerad 2013-05-26 23:40:56 i

Här kommer lite foton på några av grabbarna i kullen. Några killar letar fortfarande efter ett eget hem...

Lyx

Publicerad 2013-05-26 14:16:41 i

Vad lyxigt det är med sommarvalpar. Det är ju enorm skillnad när de kan vara ute, snart hela dagarna:-). Det är oxå kul att se vad de gillar att kura ihop sig i en koja. Idag har de varit i hundgården och de gick nästan direkt in i kojan. Dessa valpar kommer helt klart att vara vana både vid bur ( med öppen dörr ) och hundgård vid leverans:-)
Här ger sig Rush på att låta dem dia i buren, även hon gillar när det är lite knöigt.
Igår hade vi besök av tidigare valpköpare och det är så härligt att se ungarna med valparna. De gör ett fantastiskt jobb med dem!!

Morgonbestyr

Publicerad 2013-05-25 09:55:18 i

Härlig lördagsmorgon. Hästarna är fodrade och utsläppta i hagen. Hundarna har fått en promenad. Valparna är ute i trädgården och har fått mat. Valplådan är städad. Har lagt ut en tillsaluannons. Rush, Rally och katterna har fått mat. Nu är det dags för oss tvåbenta att få frukost innan det snart är dags att luncha hästarna, valpar och tvåbenta. Och så vidare.... Alla valparna knör sig in o sover ihop. Det gick sådär när även Rush ville in o dia dem:-)

Surviver skall flytta till Billdal

Publicerad 2013-05-23 09:48:27 i

Vi har haft valpköpare på besök.-) Det är så himla roligt att träffa dem, se deras glädje, förväntan och entusiasm för att få hem en ny liten familjemedlem i sin familj. Den här familjen bor i Billdal och det är Surviver den mörkblå tiken som skall flytta till dem:-)
Valparna har varit ute när det har varit så fint väder och Rush gillar att hon får mer utrymme tillsammans med valparna. Men hon älskar inte när de skall bita henne i ansiktet, här är en liten film på dem http://www.youtube.com/watch?v=KdNw5DI7ImE&feature=em-upload_owner

Äsch

Publicerad 2013-05-21 22:50:09 i Allmänt

Eve är kollad och hon är inte dräktig:-( Surt såklart, men vi ger det ett försök till. Revenue går bara på fryst semin och då är ju chansen till dräktighet sämre. Så då blir det ännu en väntan...

Gossarna

Publicerad 2013-05-20 22:39:55 i

Här kommer lite foton på några av hanvalparna. Det finns fortfarande några valpar lediga till ett aktivt hem med jakt eller utställningsambitioner De är 4 veckor på onsdag

Alltid en väntan

Publicerad 2013-05-20 10:23:17 i

Varför räder så att man alltid väntar pånågot?? Våran travhäst Eve of Destruction har blivit inseminerad och vi väntar på dräktighetsresultatet...Förra året så tog det sig inte så det är lite klurigt. Men när som helst får vi svaret. Hingsten vi har valt heter Revenue, en riktig klasshingst. Känns väldigt spännande. Håll tummarna!

SommarGötet

Publicerad 2013-05-18 13:49:31 i

Plötsligt har vi fått rent sommarväder här i Götet och ingen är gladare än jag. Igår fick valparna vara ute en stund för första gången och det tog på krafterna. De sov i flera timmar sen när de fick komma in igen. Även hästarna fick det lite extra gott och Barbie fick sova ute inatt:-) Lika fint idag och bebbarba är ute lite idag med. För övrigt så har de börjat få tänder så nu är det inte bara vassa klor som gäller för stackars Rush. Alltså, 9 små valpar tar på den stackars mamman, hon väger nu 1 1/2 kg mindre än vad hon gjorde innan valparna. Jag proppar i henne mat så ofta hon vill, jag ger valparna torrfoder men det tar ändå styggt. Rush kanske tycker att det är skönt att vi snart har nått halvtid iallafall?? Själv så njuter jag för allt vad jag kan av denna tiden:-). Det finns lediga valpar kvar...

Lite bilder

Publicerad 2013-05-17 00:15:50 i

Här kommer lite mer valpfoton för den som orkar med det:-)

Fina Sol

Publicerad 2013-05-14 23:12:16 i

I helgen var det så dags för Johanna och Provence-Sol att gå treårstestet:-) Johanna och syrran Linda har varit så duktiga och förberett Sol sååååå väl. Och mycket riktigt, så gick det bra med. Hon skötte sig jättefint och gjorde allt som hon skulle. Hon fick betygen på gångarter 7-7,5-7-7-7-7,5. På hoppningen fick hon 6,5-7. Hon genomförde ridprover väl och fick där Godkänt. Detta kommer att bli/är en så fin ridhäst och ni kommer att ha så himla kul ihop. Är så glad för att du köpte Sol och för hur bra det blev. Kram

Käk

Publicerad 2013-05-13 22:55:08 i

Nu har valparna börjat äta riktigt käk:-) De tycker att det är riktigt smarrigt, så smarrigt att de inte har något bordsskick alls! De har även blivit avmaskade. Nu har de börjat att leka litegrann med varann och de är för roliga när de testar sina röster, vov och så ramlar de:-) På fotona är det.. 6 valpar med Seven i centrum. Soprano som smakar lite mat och Santiago som ligger ner i matskålen och äter:-)

Bebisarna har fått namn:-)

Publicerad 2013-05-12 17:47:46 i

Efter många familjeråd har vi till slut enats om valparnas namn. Det har varit teman som musikgrupper och länder. Eller fartigt som speed osv
Till slut fick vi välja 2 namn var och Surviver var redan bestämt.
Det blev så här...
Tikar
Surviver, She, Sicily, September
Killar
Simba, Santiago, Seven, Santana och Soprano

Bästa resultatet

Publicerad 2013-05-10 23:03:00 i

Fått det allra bästa bästa beskedet idag:-)) Gråsjövalens Natcho är PRA-testad och resultatet är CLEAR!!!!!! Det tog nästan två veckor att få svaret så det var en lång väntan. Anade såklart att han kunde vara CLEAR då flera släktingar är det, men säker kunde man ju inte vara. Det innebär att eftersom även Rush är PRA-CLEAR så är alla valparna i S-kullen FRIA:-) Så skönt!!! Grattis Marica o Co och Grattis till dig som väljer valp ur denna kullen!

2 veckor

Publicerad 2013-05-09 22:36:15 i

Nu har valparna blivit 2 veckor gamla:-) De har alla öppnat ögonen och alla är uppe och går. De ser för roliga ut, tar några steg och faller ofta omkull. De testar sina röster och är för sköna när de skäller:-) Vissa blir riktigt arga när de hamnar på rygg och inte kommer på rätt köl, eller när det är trångt i mjölkbaren och svårt att hitta sista spenen. Barnen sitter gärna med en valp i knät och kelar, de får turas om med valparna så att alla får sin dos av ömhet. Klorna är klippta på alla och jag kan tänka mig att det river ordentligt på juvrena med dessa små sylvassa klor. Rush är tålmodig och ligger gärna hos valparna och pysslar med dem, samtidigt som hon gärna tar en tur i skogen tillsammans med Rally:-)

Tack

Publicerad 2013-05-08 09:30:17 i

Vill bara tacka så hemskt mycket för proffsig hjälp till att designa min nya hemsida TACK Isabelle Fjällrot, som ställde upp på all ledig tid och fixade så fint:-)
Isabelle är även jätteduktig på att ta foton, du kan se mer här på hennes hemsida http://dogsandphoto.se/

3-årstest

Publicerad 2013-05-04 11:05:27 i

Nu är treårstesten i full gång och det är snart dags för mina två uppfödningar Provence och Barcelona att ge sig ut i leken. Provence har varit på förberedande löshoppning för Uno Boman med riktigt gitt resultat.
Jag önskar er alla Stort Lycka Till och att ni passar på att ha det KUL!!!!
Bamsekramar!

Nya HD-resultat

Publicerad 2013-05-03 13:14:39 i

Det har kommit in nya Höftledsresultat. Resultat som är glädjande för hundarna, dess ägare och dess uppfödare, men även glädjande för Sansetters S-Kull:-) Det är Florrys Korina som har HD-B, hon är en dotter till Natcho som är pappa till vår kull. Sen är det Tjäderkullens Nr Molly som har HD-B, hennes mamma är syster till Natcho. B betyder att de är Fria! Det ser positivt ut.-)

Statistiknörd

Publicerad 2013-05-01 23:27:24 i

Jag är en riktig statistiknörd!! Jag älskar tabeller, viktkurvor, träningskurvor och all annan (gärna betydelselös) statistik. Jag älskar även att jämföra vikterna med förra kullens vikter, herregud, som om jag inte hade att göra redan?? Tex kan jag väga valparna hur ofta och hur gärna som helst, men tvingar mig till att bara väga dem en gång per dag. Förutom i början förstårs, då blir det oftare, eller om någon av valparna inte verkar gå upp lika mycket som de andra, då blir det oftare. Sen förs det ju statistik över antal besökare på bloggen, det var 173 unika besökare häromdagen!!!!! Tack alla ni för det, superkul:-) Idag är valparna en vecka gamla och de väger alla över 500g nu. Hälften av dem har dubblat sin vikt medans den andra hälften har lite kvar. Alla mår bra och fortfarande är det mest sova och äta. Rush släpper dem mindre stunder nu och går gärna ut på en promenad:-) Såklart blir det lite bilder igen, kan säga att kameran går varm :-))

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela