Aprilshasthund

Utställning

Publicerad 2013-10-27 23:01:29 i

Idag har Sansetters Santiago varit på utställning. Det gick superbra och han blev BIR med jättefin kritik. Dagen slutade med att han blev BIG-1 :-))) Stort Grattis igen Anki!!
Även Isliljans kennel med sina Roover-bebisar var på samma utställning,. Det var hela 5 kullsyskon som var med idag. Resultatet blev BIR för Yrrol och BIM för Yenna! Yrrol knep även en BIG-3placering. Stort Grattis till er och bra kämpat hela gänget!!

Påhälsning

Publicerad 2013-10-26 18:49:49 i

Förra vecka hade jag finbesök! Det var en kennelkonsulent som knackade på dörren, som hon skall, helt oanmäld. Jag vet att vissa stör sig på detta men jag tycker att det är superbra!! Klart att de skall komma oanmälda, så att man inte hinner "städa undan" , vad det nu kan vara som man vill dölja. Sen är det inte bara för att inspektera utan de ger även tips och svar på frågor som man har. Hon bad att få se på ett köpekontrakt från senaste valpkullen, frågade hur hundarna rastades osv. Bra! Tycker jag. Men inte nog med det!Ett par dagar senare hade jag besök av Länsstyrelsen!!! De har ett uppdrag som de kallar kennel projekt. Slumpvalt utvalda kennlar får besök. Så här säger de själva om sitt projekt Extra kontroller av kennlar 2013 Under hösten kontrollerar vi hundhållningen på kennlar i länet. Vem kontrolleras? Kennlarna är slumpvis utvalda från Svenska kennelklubbens data och kontroller kommer att göras över hela länet. Vad kontrolleras? Vi kommer att besöka, informera och kontrollera kennlar i vårt län. Vi kontrollerar främst vissa utvalda punkter i hundhållningen. Till exempel: •hur stor verksamheten kenneln har, •om kenneln har tillstånd, •hur hundarna sköts, •om hundarna burförvaras, •hur kenneln planerar sin avel, bland annat beroende på ras. När görs kontrollerna? Kontrollerna utförs till och med november 2013. Vad vill vi uppnå? Vår tanke är att vi ska upptäcka och förebygga problem som är kopplade till dagens hunduppfödningar. Vi samarbetar med SKK och kennelkonsulenter från Västra Götaland.

Schampo och balsam

Publicerad 2013-10-25 10:05:02 i

Under alla år som jag har hållit på med hund så har jag testat en massa olika schampon till hundarna. Inte förrän jag provade Jean Peau blev jag riktigt nöjd! Pälsarna blir så fina och glansiga av detta schampo!! Jag använder balsam efteråt och de håller sig fina ett bra tag. När det gäller utställning så brukar jag bada mina hundar två veckor innan, en vecka innan samt två dagar innan utställningen. Nu har jag nöjet att få sälja dessa bra produkter i min webbshop:-) Välkommen att prova du med! http://aprilshasthund.se/lilla-butiken.html

Tass-klipp

Publicerad 2013-10-24 00:45:26 i

Nu skall jag skärpa mig !!! Har massor av nyheter till Lilla Butiken som jag inte har hunnit att lägga ut ännu. Idag vill jag presentera en av dem. Det är en liten klippmaskin. Den är perfekt att trimma bort pälsen mellan hundens trampdynor. Här är det jättesvårt att hålla kort utan trimmer, och det är ju väldigt tråkigt för hunden att promenera med stora isbollar under tassarna. Wahl- smart trim gör susen. Finns i min webbshop för 749kr www.aprilshasthund.se/lilla-butiken

Uppsala Tidning

Publicerad 2013-10-23 21:20:00 i

I Uppsala Nya Tidning fanns följande reportage om SM och Långtora häromdagen. Mikael Larsson som har Isliljans Yarrak e. Sansetters Roover är intervjuad:-) Fågelhundar jagar SM-guld i Långtora I veckan har hundägare från hela Sverige samlats i Långtora utanför Enköping. För första gången har där hållits SM för stående fågelhundar. Visselpiporna ljuder över fälten och hundarna närmast flyger förbi i jakt på fåglarna som gömmer sig i markerna. Det är SM för stående fågelhundar i Långtora. Det är första gången som en tävling av den här digniteten hålls på den lilla orten utanför Enköping och under veckan samlas hundar och deras ägare från hela landet för att tävla. En av alla som kommit är Mikael Larsson från Hofors. – Jag har haft fågelhundar sedan år 2000 och det har blivit ett sätt att leva. Man kommer väldigt nära sin hund och man jobbar oerhört tätt tillsammans. Det är kul att SM hålls just här i år. Förutsättningarna i Långtora är riktigt bra, säger Mikael Larsson. Tillsammans med hundarna Yarrak och Aragorn anlände Mikael Larsson tidigt på torsdagsmorgonen och gänget såg fram emot både egna tävlingar och att se de andra hundarna visa upp sina färdigheter. – Aragorn är egentligen min kompis hund, men kompisen har tyvärr blivit sjuk och kunde inte följa med hit. Då tog jag med Aragorn också. Det blir en speciell gemenskap när man håller på med det här. Vi reser runt till många olika ställen med våra hundar. Det är en kärna av folk som nästan alltid är med. Det är ett bra gäng. Från onsdag har det varit full aktivitet på fälten kring Långtora. Man ska hinna med jaktprov, fält-SM och derby. Derby innebär något förenklat juniorvarianten av fält-SM. Hundarna på plats är av raserna Pointer och Gordon Setter. Amir Zand och hans företag Långtora hund och sport är den främsta anledningen till att SM hålls just här. Företaget har funnits i åtta år och man har jobbat hårt med förberedelserna. Amir ska dessutom själv delta på SM och har parallellt med förberedelserna även tränat en hel del med sina hundar. – Vi har jobbat väldigt hårt både inför tävlingarna och nu under veckan. Jag har åtta anställda som alla har slitit hårt för det här. Vi driver Nordens största anläggning med över 7 000 kunder, säger Amir Zand. Långtora hund och sport förfogar över 1 670 hektar sammanhängande mark. Den består till största delen av åkermark med insprängda skogspartier. Förberedelserna inför tävlingarna har bland annat bestått av att sätta ut lockburar och olika matstationer på fälten för att locka dit fåglar som hundarna sedan ska spåra. Framåt lunch börjar både hundar och hundägare bli lite otåliga. Det är dags för promenaden från tävlingsfältet tillbaka till gården i Långtora där maten strax ska serveras. Det gäller att fylla på depåerna, för efter lunch är det dags att ge sig ut i rusket igen för nästa tävlingspass.

Debuten

Publicerad 2013-10-21 09:27:00 i

Igår var der dags för Rush att debutera i öppen klass på jaktprov. Redan kvällen innan bar det av till Västerås för övernattning. Med oss hade vi Suss och hennes engelsksetter Duffy. På morgonen bar det iväg till Långtora för samling och upprop. Vi fick gå i samma parti och vi hade även turen att få med Isliljans Yume i partiet. Yume, eller Winston som han kallas är en avkomma till Sansetters Roover. Winston är verkligen SNYGG!!! Så lagom i storlek och fin i kroppen:-))))) Först ut i släpp var unghundarna, det var lite valpigt, och så är det med unghundar. Ena dagen springer de som tusan och nästa dag inte alls. Sen var det vår tur. Skönt med tidigt släpp tycker jag som inte gillar att bara gå och vänta. Men vad gör hon??? Verkar som att det är alldeles för mycket dofter i marken, det kan hon bli lite låg av. Hon springer dåligt och doppar näsan i backen för att lukta. Usch! I nästa släpp så vet jag att det finns fågel i diket framför mig. Jag skippar revieringen och går direkt på diket och fågeln istället. Jag har en plan. Mycket riktigt där är fågel i diket och hon är först på den, men då verkar det som att det bränner till i huvudet på henne!! Hon kan själv, tar hela diket bort och plöjer upp alla fåglar hon kommer åt och det är tack och hej för oss. Man kan säga att min plan inte höll. I det hela så har vi ändå tur, för partnern står för fågel och gör ett korrekt fågelarbete och apportering och Rush stör dem inte. Tack och lov. Ja så kan det gå, jag har tränat hemma och kämpat för att sätta lite mer glöd i henne och det kan man ju säga att vi fick. Det är en sån gränsfin balansgång. Nu är det bara till att träna lydnad igen för att till nästa gång ha mer glöd och mer lydnad. Pust, det är inte lätt. Men vansinnigt roligt. Hur gick det för Suss då ? Jodu, Duffy skötte sig galant och fick en tvåa i ökl. Stort stort Grattis till er, som ni har kämpat ! Jätteglad för er skull. Sen var det en pointer som fick en tvåa i ukl, en irländare samt en rödochvit setter som även de fick 2 ökl. Grattis! En härlig dag med fint väder i goda vänners lag :-)) Vi kommer igen, var så säker... Suss & Duffy

Träningsdag

Publicerad 2013-10-19 16:57:42 i

Idag har vi haft valpträff med en träningsdag hemma hos oss. Det är underbart med så engagerade och intresserade valpköpare. Och såklart en fröjd för mig att få träffa dem igen:-) Tack alla för en härlig dag! Här provar Ellie ett täcke , men hon var nog liiite kort i rocken:-)

Yenna

Publicerad 2013-10-16 17:34:38 i

Ett riktigt stort o varmt Grattis till Linda och Tony Eriksson på Isliljans Kennel som med Yenna knep ett tredjepris på jaktprov på Långtora idag!!! Jag är så jätteglad för er skull:-) Är såklart jättestolt över Sansetters Roover som har fått sin första jaktmeriterade avkomma!

Rosett

Publicerad 2013-10-12 12:10:09 i

Heja Sydskånska Kennelklubben!! När vi var på utställningen på Sofiero så var BIR-rosetterna slut, men de sa att de skulle skicka rosetten hem. Det har jag hört förut men ingen fått. Men, Sydskånska de håller vad de lovar, igår kom den fina rosetten på posten:-)

Tillbaka

Publicerad 2013-10-11 09:05:54 i

Så är man tillbaka igen efter några härliga dagar i Lissabon. Vi hade väldig tur med vädret så det blev mer en solsemester än en storstadssemester:-) Den här typen av frukost fick vi!
Det här sällskapet på stranden blev vi inte av med efter att vi matat dem
Men som sagt, tillbaka i verkligheten igen med både ont och gott. Nu är det fokus på nästa veckas jaktprov och så vill jag återigen gratta Sansetters Santiago som blivit BIR igen med jättefin kritik. Grattis!

Lissabon

Publicerad 2013-10-07 18:58:50 i

Just nu avnjuter vi några underbara dagar i Lissabon och Cascais. Känner mig verkligen rustad för att stå ut med en lång kall vinter, fullproppad av energi:-)

Jaktprov

Publicerad 2013-10-04 14:03:22 i

YEEES!!!! Vi har fått plats på jaktprov på Långtora:-))) Det har inte blivit och kommer inte heller att bli, av olika anledningar, så många prov för oss i höst som vi hade önskat, men här kom vi i alla fall med. Skall bli superkul. Jag kommer även att få träffa några avkommor till Sansetters Roover, hela tre stycken unghundar skall vara med. Glädjer mig verkligen till att få träffa dem och deras härliga ägare. Och tittar man sen vidare i startlistan så ser man att det är inga småpotatis som är med, jääääätefina hundar. Skall bli såååå kul att få se fina hundar på prov. Lääääängtar.... Startlistor MFK’s Huvudprov på Långtora 16/10 (ukl/ökl) Södersjöns Singla (ökl) Woodwelike Special Joy (ukl) A Heart for Hunting (ökl) Lady Gaga (ökl) Bikini (ökl) Zettertjärns Super star (ukl) Zettertjärns Qajza (ukl) Zettertjärns Qaramella (ukl) Jimpas Zorro (ökl) Remkilens Qurly (ukl) Mac Varg’s a Calibra (ukl) Högfjällshundens Qurre (ukl) Glavaris DV Ztorm (ökl) Falcsagans Happy (ökl) Anneborg´s Kiwano (ökl) Red Garlic´s Juici Fruit (ökl) Red Garlic’s Sweet Potato (ökl) Sansetters Rusher (ökl) Bronspilens Vilja (ökl) Leibakken’s Lady Rose (ukl) Heggelfjellets MetteMarit (ökl) Fjällbrudens Kamaro (ökl) Fjällbrudens Kimberly (ökl) Fjällbrudens Kennex (ökl) Joy-kallas Grimm (ukl) Rubra Alba Amazing-Amy (ökl) Vallarfjället’s A-Nasti (ökl) Fanny (ökl) Isliljans Yarrak (ukl) Utsjövallens Hot-Sugar (ökl) Ohlsmyrens Rospiga (ökl) Fasanens Aje (ökl) Den röde jägaren Killer Queen (ökl) Myrteigens Rambo (ökl) Rastorps Pippi (ökl) Pallas Green Ithosca Girl (ökl) Älgripans Aragon (ukl) Sveaborgs Lovis (ukl) Evita (ukl) Mac Persson’s A Karin (ukl) Isliljans Yenna (ukl) Luthagens Du Etta (ökl) Reserver 1. Älva (ukl) 2. Sydvindens Jaguar (ökl) 17/10 (ukl/ökl/skl) Skl Odin Semeghini Ulama Viijägarena Masi Den röde Jägaren Killer Queen Fugledes Pius Härjarös Quest Red Garlic´s Juici Fruit Red Galic´s Epixé Pimens Birka Bjönnålias Point Silverforsens Party Animal Tiurskogens Penny Björnåns Dribbla Remkilens Qwiss Ukl/ökl Lady Gaga (ökl) Viijägarens Xylia (ökl) Zettertjärns Super star (ukl) Zettertjärns Qajza (ukl) Zettertjärns Qaramella (ukl) Viijägarens Cluedo (ukl) Evita (ukl) Älgripans Aragon (ökl) Pallas Green ithosca Girl (ökl) Rastorps Pippi (ökl) Myrteigens Rambo (ökl) Fasanens Aje (ökl) Utsjövallens Hot-Sugar (ökl) Isliljans Yarrak (ukl) Fanny (ökl) Rubra Alba Amazing-Amy (ökl) Joy-kallas Grimm (ukl) Fjällbrudens Kamaro (ökl) Heggelifjellets MetteMarit (ökl) Leirbakken’s Lady Rose (ukl) Rushlight Melodi (ukl) Högfjällshundens Qurre (ukl) Anneborg’s Papaya (ökl) Diezel (ukl) Luthagens De Sista (ökl) Martallens Kanon (ukl) Martallens Kola (ukl) Daggmyrens Snorkfröken (ökl) Reserver 1. Daggmyrens Lilla-My (ökl) 20/10 (ukl/ökl) Södersjöns Singla (ökl) Lady Gaga (ökl) “US” Ricco (ökl) Östaglöttens Alba (ökl) Jutevatnets Vågal (ökl) Viijägarens Xylia (ökl) Högfjällshundens Qurre (ukl) Viijägarens Cluedo (ukl) Pålamalmens Hope (ökl) Fasanens Astro (ökl) Anneborg´s Kiwano (ökl) Åshöjdens Zassa (ukl) Red Garlic’s Sweet Potato (ökl) Sansetters Rusher (ökl) Bronspilens Vilja(ökl) Fjällbrudens Kamaro (ökl) Fjällbrudens Kimberly (ökl) Vallarfjället’s A-Nasti (ökl) Isliljans Yume (ukl) Fanny (ökl) Borgeflons PP Viking (ukl) Utsjövallens Hot-Sugar (ökl) Fasanens Aje (ökl) Björnåns H Monster (ukl) Myrhedens K-Enja (ökl) Den röde jägaren Killer Queen (ökl) Älva (ukl) Sveaborgs Lovis (ukl) Woodwelike Special Joy (ukl) Anneborg’s Papaya (ökl) Luthagens Du Etta (ökl) Diezel (ukl) Högfjällshundens Noppe (ökl) Pålamalmens Dufftown (ökl) ”US” Peppra (ukl) MacPersson’s Arwen (ukl) Björnåns Duncan (ökl) Falcsagans Kjapp (ökl) Daggmyrens Snorkfröken (ökl) Daggmyrens Lilla-My (ökl) Falcsagans Java (ökl) Östkystens Bine (ökl)

Rustad

Publicerad 2013-10-02 23:49:24 i

Barbie är rustad för höstrusk ! Hon har fått ett nytt silvertäcke och matchande grimma:-). Nu är hon verkligen SilverPärlan! Hon är även nyklippt så att hon skall torka snabbt när hon blir svettig och det är lite kallare. Känns skönt att få det gjort. Sen har vi bokat tid hos tandläkaren till nästa vecka. Hon har betett sig lite konstigt när hon äter morötter, ser ut som att hon har svårt att tugga dem. Inte dags gör tandläkaren ännu egentligen men jag gör en check för säkerhetsskull. Hon känns fin att rida men man vet aldrig vilka sår som kan gömma sig i den stora munnen??

Ut, ut, ut

Publicerad 2013-10-01 09:49:31 i

Ut, ut, ut, det är vad vi tränar på just nu. Att Rush skall söka lite större. Och det funkar faktiskt rätt så bra. Här på fotot ser man hur Rally vänder in mot mig medans Rush fortsätter utåt.
Nu blir det mitt kontrollbehov som blir problemet. Hur skall jag fixa att ha henne långt därute? Har jag kontroll om något händer? Ja det är många många små bitar som skall passa i det stora pusslet....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela