Aprilshasthund

Vår katt

Publicerad 2018-06-28 15:48:03 i

Idag har våran katt, Jari fått somna in. Han var en riktigt trogen  följeslagare, tror att han blev 18 år gammal.
Och då har han fått vara frisk i stort sett hela sitt liv och klarade av att flytta vid 15 års ålder utan några som helst problem. Han har levt ett långt och lyckligt liv men lämnar en stor saknad...❤️
 

Purina Proplan - test

Publicerad 2018-06-20 20:23:13 i

Vi fick chansen att testa ett nytt foder Purina Proplan - Optiage till Rush som gillade det.
Det roliga var att kräsna Hedda som ibland inte äter på två dagar gillade det skarpt😀
 
 
 
 

Dagens resultat

Publicerad 2018-06-17 21:36:39 i

Idag har det varit utställning för tre hundar från våran uppfödning.
Agge och Ture har varit på Mellansvenskas i Herrfallet där Agge fick excellent och Ture Very good.
Thea har varit i Sundsvall och fick Excellent, CK och ReservCert🌟
Stort Grattis till er alla, ni är superduktiga och har såklart Världens Finaste Hund, oavsett hur det går!
Stor Kram från stolt och glad uppfödare😊
 
 

Barnbarn😍

Publicerad 2018-06-16 20:45:00 i

 
Weehooo !!!!
Barbies barnbarn har fått gångartsdiplom!!!
Det är såååå himla roligt - Stort Stort Grattis till Berit Leif och Karolina:-)))
Barbies dotter Barcelona betäcktes med Furstenball och fick en dotter, Ballerina.
Och denna Ballerina har nu visats på treårstest och belönades med gångartsdiplom🌟
Både Barcelona och Ballerina skall betäckas i år igen....
Må det bli fler Stjärnor🌟
Här kommer ett reportage från Tidningen Ridsport...

Otursföljda Ballerina lyckades fint i Målsryd

Vid unghästtestet i Målsryd var Ballerina en av två hästar som belönades med dressyrdiplom. Ett resultat som var till stor glädje för uppfödarna, då det länge såg ut som Ballerina inte ens skulle kunna visas i år.

 

Vid Södra Älvsborgs Läns Hästavelsförenings unghästtest visades tio 3-åriga hästar fram för bedömning. Hans Wallemyr dömde exteriör, gångarter och hoppning, medans Vanja Wallemyr dömde de åtta ridproven – alla godkändes.

Det delades ut två dressyrdiplom och ytterligare en häst fick klass I-poäng som dressyrtalang. I hoppning blev det två klass I-hästar.

 

Alla visade hästar var efter olika hingstar, och hingstar med avkomma ur sin första årgång var Deadoro, Frans Andreo II och Diero Lux N.

Två hästar kom på delad förstaplats som dressyrtalanger: Ballerina (e Fürstenball), uppfödd och ägd av Leif och Berit Bodestig, samt LarCas Darious (e Deodoro), uppfödd och ägd av Catarina och Lars Gustafson. Båda hästarna fick ihop totalt 47 poäng (78,3%) och erhöll varsitt dressyrdiplom. LarCas Darious belönades med 7-8,5-8 i gångartssiffror medans Ballerina fick något högre i gångartsbetyg med 7-8,5-8,5.

Problem med tandömsning

Det var länge osäkert om Ballerina skulle kunna visas vid årets unghästtest. Uppfödaren Berit Bodestig berättar att Ballerina haft ovanligt stora problem med tandömsning och det har under lång tid inte gått att använda bett på henne.
– Vi upptäckte hur hon började spotta ut bollar på lösdriften och började bli mager, så vi tog in henne för att fodra upp henne och lät även en hästtandläkare titta på henne, berättar Berit.
– Tandläkaren trodde inte vi skulle kunna visa henne eftersom hon inte kunde ha bett i munnen, och vi blev så ledsna för vi ville gärna visa vår fina häst.

Tandproblemen kom att bli bättre, men ovanpå det fick Ballerina en spark i hagen när hon var ute på lösdriften igen. I mitten av april hamnade hon därför ännu en gång på stall, vilket Ballerina inte varit van vid.
– Det kändes bedrövligt och Ballerina tappade i massa under vilan, och sedan var det bara att börja om från början igen.

Första gången i galopp med ryttare på ryggen

Det är Berit och Lars dotter Karolina Alfredsson Bodestig som ridit in och tränat Ballerina inför unghästtestet, och trots både tandproblem och sparken i hagen lyckades Ballerina repa sig bra att familjen valde att visa henne i Målsryd. Men Berit berättar att det var med hjärtat i halsgropen hon tittade på ridprovet – Ballerina hade nämligen aldrig galopperat med ryttare på ryggen tidigare utan det blev första gången under ridprovet.
– Karro tog allt väldigt lugnt och det blev några galoppsteg i båda varven så hon fick sitt diplom, säger Berit.

Det fina resultatet som Ballerina ändå fick har fått Berit att vilja betäcka mamman Barcelona igen – den här gången med Fürst Romancier som är en halvbror till Ballerinas pappa Fürstenball.
– Ballerina har lite veka kotor så vi väljer att ta en lite grövre hingst den här gången.

Även Ballerina ska betäckas i år, och där lutar det mot att Berit använder Bordeaux. Tanken är att hon ska få ett föl och förhoppningsvis ska Ballerina kunna visas vid unghästtestet som 5-åring igen. Därefter är planen att Ballerina ska bli Karolinas framtida tävlingshäst i dressyr.

Klass I-häst i hoppning

Högst betyg i hoppning fick Fairy’s Little Dhiva (SWB sto 170 cm e Diero Lux N u My Fairytale e Ramiro-Sohn F, uppf Katarina Samuelsson, äg Linda Hansen) som belönades med 8,5-8 i hoppbetyg och landade på klass I-poäng som hopptalang.

 

Resultat SWB:s unghästtest för 3-åriga hästar, Målsryd 9 juni 2018

Hästar med minst 77,5 procent.

 

DRESSYRTALANGER

Ballerina (12) SWB sto 164 cm e Fürstenball u Barcelona e JJ RayBan, uppf/äg Leif & Berit Bodestig Stall Hagelyckan. 8 8 7 7 8,5 8,5 = 78,3% diplom

LarCas Darious SWB hingst 171 cm e Deodoro u LarCas Haya e Highcruiser, uppf/äg Catarina & Lars Gustafson. 8,5 8 7 7 8,5 8 = 78,3% diplom

Finaste Agge

Publicerad 2018-06-14 12:12:39 i

Finaste Agge, Sansetters Santiago är blodgivare på Anicura Falu Djursjukhus.
En superfin insats av Agge och Anki💕 Fler av oss borde ta efter...
AniCura Falu Djursjukhus foto.
AniCura Falu Djursjukhus foto.
AniCura Falu Djursjukhus foto.
AniCura Falu Djursjukhus foto.
+ 2
AniCura Falu Djursjukhus
1 tim · 
Internationella blodgivardagen firas idag.
Vi vill passa på att tacka alla våra superhjältar som lämnar blod. Er insats är inte bara en god gärning, den är skillnaden mellan liv och död!
Hos oss har vi omkring 15 hundar som kontinuerligt lämnar blod.
På bilderna ser ni underbara Agge 💞, en av våra hjältar, som tappas på blod och i samband med det får sin årliga hälsokontroll utförd. 
Läs mer och se filmen genom att klicka på länken https://www.anicura.se/falu-djur…/vara-tjanster/blodgivning/
Dela för att uppmärksamma vår hjältar😍😍

Vattenflaskan Hedda

Publicerad 2018-06-12 21:43:13 i

Alltså ni måste gå in och se på den här filmen!!!
Det är en vattenflaska som vi säljer och Hedda är skådespelare i filmen och har huvudrollen:-)
Den är dessutom lite rolig på slutet, tycker jag💕
Och är det någon som vill beställa flaskan går det såklart bra att göra det här😊
 
https://youtu.be/BeC65Bs3FGc
 
 

WFFS - min åsikt

Publicerad 2018-06-09 22:22:28 i

Det har varit ett väldans rabalder på sociala medier angående den förfärliga ärftliga sjukdomen på häst WFFS, 
Warmblood Fragile Foal Syndrome. Den gör att huden lossnar från kroppen på det drabbade fölet och fölet måste avlivas.En helt fruktansvärd sjukdom!! 
Många godkända hingstar testas nu och man kan då se om de är bärare eller inte. Mycket enkelt att testa sitt sto och är hon då fri är det fritt fram att använda en bärare, tycker jag.
Vissa tycker att alla hingstar som är bärare skall tas ur avel vilket jag tycker är helt förkastligt. Vad får vi kvar att avla på om vi kasserar alla bärare???
Skulle en sådan fantastisk hingst som tex Springbank II som visat sig vara bärare, tas helt ur avel!!!
Nej, jag skulle gladeligen använda honom på mitt sto om hon var fri.
Och det har jag lärt mig ifrån tex hundaveln där det tas en massa olika tester, att bärare de fortsätter att användas till fria individer.Så tycker jag iallafall.
 
 

Inte Cushings syndrom

Publicerad 2018-06-07 22:22:27 i

Barbie har haft fångsymtom vid ett tillfälle och hon har under vintern haft ovanligt mycket päls. Som hon fällde väldigt sent. Och det var så mycket så att jag kunde dra av päls på tex skenorna. Den var även lätt lockig.
Hon är dessutom 19 år. Allt symtom på Cushings syndrom. Då har man päls så lång så man nästan kan fläta den! Men jag ville kolla, symtomen stämde och man kan medicinera den. Tog ett blodprov i förra veckan och svaret kom idag. Det ser helt normalt ut sa veterinären när hon ringde:-)) Alltså, ingen Cushing för Barbie.. Sååå skönt.
Nu vet jag det och behöver inte oroa mig för det.De där gamla hästarna får man vårda lite extra. Jag tänker tex fodra henne med så lite kraftfoder som möjligt framöver och då utan socker och stärkelse för att minska risken för fång.Sen går hon på bete nu och det har hittills gått bra, men hon har stått inne på dagarna för att det inte skall bli för mycket av det goda gräset. Men men bra besked idag iallafall:-) Barbie, still going strong...
 

Fin bild

Publicerad 2018-06-06 14:25:14 i

Den här fina bilden ligger som frontbild på Västsvenskas hemsida:-)
Det är Rush med Hedda som valp i Härryda på badtur💕
När det gäller hundarna så är det lågsäsong nu på sommaren, men vi har anmält oss till en träning för fågelhundar och vi kommer även att åka på någon utställning. Hedda skall debutera i öppen klass och Rush i veteranklass.
Sen skulle jag gärna göra apporttestet med Hedda men jag saknar apportobjekt, måste fixa det först...
 

Skoj

Publicerad 2018-06-01 15:49:32 i

Skoj när man får så här fina tackfoton när man har sponsrat en tävling.
Här är det Årekärrs Ridklubb som har haft ponnytävlingar i helgen som var
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela