Aprilshasthund

Fälttävlan

Publicerad 2012-07-31 11:53:34 i Allmänt

Idag är det tillochmed så att jag blir lite lockad av TV och OS.
Inför dagens avslutande gren hoppning så ligger Sverige ETTA individuellt och TREA i lag:-) Helt fantastiskt! Håller alla tummar, tassar och hovar för att deras nerver skall hålla inför all press idag. Och att hästarna skall ha återhämtat sig efter gårdagen. Man såg vissa hästar som gick imål och nästan fick kravla sig över de sista hindrena.Banan var lång och krävande. Hursom, igår tog sig alla svenska ryttare runt banan utan fel på hinder, en bedrift....

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Publicerad 2012-07-30 13:36:41 i Allmänt

Moa och William var anmälda till dagridläger denna veckan, månd-onsd. Willam har varit högst tveksam till detta, han tycker (eller hans killkompisar i klassen tycker) att det är tjejigt att rida. Men jag har tjatat och sagt att han får följa med dit så får vi se sen hur det blir. Det var FJORTON tjejer på plats när vi kom dit. Kan säga att han gick inte ens in i stallet där alla tjejer var. Jaja, han fick ju slippa såklart och följa med mamma istället.
Jag var inställd på ett arbetspass i paddocken. Åkte först till skomakaren och hämtade mina ridstövlar som hade fått dragkedja.Var såklart sugen på att prova dem.
Hästarna går i en hage en bit bort. Det där med bete är ju bra väldigt många gånger, tex när man skall resa bort en helg. Men när man skall rida är det inte lika bra. Marscherade iväg bort till hagen för att hämta hem Barbie. William traskar så käckt efter. Nästan direkt börjar det att regna, ett sådant där regn som man blir genomblöt av. Nåja, Barbie är fångad och vi traskar tillbaka mot stallet. Väl där är vi som 3 dränkta katter. Och William behöver gå på toa! Bara till att stoppa in Barbie i en box och åka hem för toabesök och byte av kläder. Men, nu tog ju detta på min ridtid. Moa skulle ju hämtas en viss tid och då hann jag inte rida. Typiskt!!!
Men jag fick roa mig med annat en stund. Ur frysen hade jag plockat fram 4 fåglar igår. 3 fasaner och en duva. Det blev lite apportering på tomten. Första gången med 4 fåglar, och JA, Rush hämtar allihop, med lite mutning med pizza. Gömmer alla fyra igen, och hon hämtar dem:-)))))) Så nu är det annan mark att träna på samt skott som skall till. Sen blir det apporteringstest, iallafall ett försök..... Och kanske jaktprovsstart till hösten...

Bosse-Bus

Publicerad 2012-07-29 14:28:29 i Allmänt

Susanne och Bosse har varit här och hälsat på.
Vi passade på att trimma honom och att träna lite utställning.
Bosse har inte varit ute på ett bra tag men nu är Susanne sugen igen på att åka på lite utställningar.
Det är så kul att se hundarna nu när de börjar bli vuxna, de har ändrar sig så mycket, och efter trimning var det jättestor skillnad på Bosse.
Givetvis blev det några foton på snyggingen...
 
 
 

The Boss

Publicerad 2012-07-28 10:44:44 i Allmänt

Denna helgen ägnar vi helt åt The Boss- Bruce Springsteen. Igår var det konsert i nära 4 timmar, helt fantastiskt! Idag går vi på det igen och är helt säker på att det blir en helt annan konsert idag.
Göteborg rockar:-)

RGB

Publicerad 2012-07-27 12:01:31 i Allmänt

Rolf-Göran Bengtsson får den stora äran att bära fanan.
Det känns hur bra som helst:-))

Då fortsätter vi

Publicerad 2012-07-25 22:32:57 i Allmänt

Efter utställningen så åkte jag två timmar mot Falun för att hälsa på Roovers valpar.
Och man kan ju inte annat än smälta för finns det något ljuvligare än hundvalpar?
Här följer lite foton
 
 
 
 
 
 
Efter några timmars snusande på dessa små godingar var det dags att starta resan hemåt.
100 mil och 24 timmar senare intar jag till slut min egna säng, rätt trött ,men VÄLDIGT nöjd och glad:-)
 
 

BIG-3

Publicerad 2012-07-23 13:55:10 i Allmänt

Igår var det en häftig dag!!!!!
Vi startade i ottan för färd mot Köping och utställning. Först hämtade jag Roover i Lerum, på väg därifrån upptäcker jag att jag har glömt mina käder och plånboken hemma. Bara att åka hem och hämta, som tur är så är jag ute i god tid. Men typiskt mig, skall man skylla på blondin eller på att man har för mycket omkring sig?
Väl på plats så är det 4 Gordon anmälda för domaren Petter Steen. Men tyvärr så är det bara mina två som kommer till start. Båda två sköter sig riktigt bra, Roover är först ut och han får Excellent, CK och även CACIB. Rush gör lika bra ifrån sig och även hon får Excellent, CK, CACIB och även CERT:-) Kan säga att jag är rätt glad här, TVÅ CACIB, det får man inte varje dag precis. Roover blir BIM och Rush BIR.

Sen är det 4 timmars väntan på finalen. Jag har tur, har ju åkt iväg ensam men häckar med ett par från Alingsås med Engelsk setter hela dagen. Knivit att ens komma iväg på toa när man är själv. Hon är även gullig och hjälper mig att visa Roover i BIR:et.

Så är det dags för BIG-final.
Här är det ny domare Gordon Haran som har dömt bl.a Irländarna på dagen.
Hela 13 olika raser kommer till start i finalen.
Det är verkligen skillnad att visa hund i stora ringen, plötsligt finns det plats för hundarna och de får verkligen chans att visa rörelserna, vilket jag känner att Rush gör, hon travar iväg som jagvetintevad, kanske cykelträningen har gjort sitt?
Och, nu vill det sig så väl att han ber oss stanna kvar bland de 4!!!!!
Go känsla i kroppen. Han placerar en vorsteh som fyra och här känner jag att det är min tur att placeras näst. Och mycket riktigt, vi blir trea. Helt fantastiskt:-))) Tvåa blir en Weimaraner med en grymt proffsig handler och vinner gör Irländaren.
Ja mycket bättre dag kan man inte få, är så himla stolt och glad över mina fina goa hundar.Sen går bilen vidare till Falun för att kolla in Roovers valpar, men det får vi berätta mer om imorgon...
 

Webshop

Publicerad 2012-07-19 10:15:41 i Allmänt

Just nu är det full aktivitet i webshopen:-))))
Massor av produkter som beställs nu, det är verkligen superkul!
Jag har lite nyheter som jag inte har lagt ut ännu, men det kommer.
Idag går det , hundsmycken, självuppvärmd pläd, måttbeställt hundtäcke, bilsätesskydd, självhäftande bandage och Rycki-apport på brevlådan:-)
 

Ny design

Publicerad 2012-07-18 22:09:55 i Allmänt

Jag har bytt design på bloggen.
Vi får väl se om ni/vi gillar den?
Jag älskar ju rosa:-)

TokFia

Publicerad 2012-07-13 23:09:02 i Allmänt

Vi hade en härlig baddag vid stranden häromkvällen.
Rush simmar efter fiskmåsar.
Hon simmade säkert 45 minuter innan hon behgade komma upp
 
Rally sitter hellre på sin favoritsten och spanar
 
Sen fick Rush ett tokspel och skulle hoppa ner i vår halvdränkta båt och hämpa en paddel
 
Vad hon nu skulle med den till, den lilla tokfian?
 
 
 
 

Blivande handler

Publicerad 2012-07-11 10:22:04 i Allmänt

Moa tränar utställning med Rally.
På utställningen i Borås vann hon ett tjusigt koppel hos If och då blev hon inspirerad att träna ännu mera.
En blivande handler i familjen...
 

Roovers PRA

Publicerad 2012-07-09 18:29:16 i Allmänt

Idag fick jag Roovers testsvar på PRArcd-4. Och helt fantastiskt, även han är FRI eller CLEAR som det står i svaret. Denna Goa Gossen kan numer titulera sig HD-A, ED-0
PRA-CLEAR och dessutom fulltandad:-))
Han har dessutom sin första valpkull nu med 9 valpar hos Isliljans kennel. Även mamman Xaphire är FRI och det innebär att alla valparna är FRIA.
Helt underbart! Om två veckor är det jag som åker och hälsar på valparna.
Smile // Maja

Hällingsjö RF

Publicerad 2012-07-08 13:39:22 i Allmänt

Jag måste göra ett tillägg på gårdagens inlägg.
Det gäller ju inte bara hundar utan i ännu högre grad hästar, som faktiskt är ännu dyrare än vad hundar är. Likaså med tävlandet där man helst skall ha en transport à typ 80.000 för att kunna ta sig till de olika tävlingarna. Vissa klubbar anstränger sig verkligen gör att få sponsorer. Hällingsjö Ryttarförening är en av dem. Där finns det alltid schabrak, täcken och andra fina hästprylar på prisbordet. Jag lyfter på hatten!

Sponsorer

Publicerad 2012-07-07 15:54:56 i Allmänt

Det där med hundutställning är ju en riktigt kostsam historia:-(
Och även om man vinner så brukar man inte bli särskilt rik på det. Men vissa klubbar anstränger sig verkligen för att få sponsorer till sina tävlingar. Västsvenska Fågelhundsklubben är en av dem:-)
På deras utställning i Skara brukar det finnas gott om fodersäckar.
Stort Tack till dessa klubbar och till alla sponsorer

Tvååker

Publicerad 2012-07-06 14:25:06 i Allmänt

Imorse bar det av till färjan från Brännö för att åka ner till Tvååker. Jag hade ju missat att anmäla mina hundar, men Ellie skulle vara med och jag har nöjet att få ställa henne. 6 hundar till start idag och det var samma hundar som i Borås med tillägget Margrets Astrid. Hanarnas resultat blev samma som sist Buster 1:a och Mozart tvåa. Ungtiken fick även idag Very Good. Ellie och Svea i öppen klass. Ellie är så duktig, detta med utställning är ju nytt för henne men hon har redan gjort framsteg jämfört med förra utställningen, och trivs bättre i ringen.Hon får Excellent idag. Svea blir bästa tik och BIM. Buster blir BIR även idag. Stort Grattis till er och era fina hundar:-)

Stranden

Publicerad 2012-07-05 12:29:32 i Allmänt

Äääääntligen blev det en strandendag:-). Picnic är packad och krabbfisket är med. Får se om det blir ett premiärdopp i havet idag?!?!

PRA

Publicerad 2012-07-04 14:28:43 i Allmänt

Så var det Roovers tur att testas för PRArcd4. Provet är taget och ivägskickat till England då nu är det bara att hoppas på ett lika bra resultat som sist!!!!
Idag fick jag stanna till och köpa ny visselpipa på hundbutiken. Min kära make har lånat min pipa när han har tränat barnen i fotboll, och givetvis går den inte att hitta igen:-(. Hoppas nu att det nya ljudet skall funka. Köpte försäkerhets skull en extra att ha i bilen för jag brukar ju glömma att ta med den ibland. Glömsk som jag är. Nu är det bara att träna på stopp och inkallning för snart är det dags för höstaktiviteter:-)

Utkast: Jul. 03, 2012

Publicerad 2012-07-03 09:48:03 i Allmänt

Hmmm, så har jag gjort det igen. Något tokigt alltså. Jag anmälde Rush och Rally till utställningarna i Borås och Tvååker Bestämde även med Malin att hon skulle anmäla Ellie till samma utställningar. Borås är ju avklarad och allt funkade bra. Men Tvååker?? Jag fick aldrig något meddelande. Tänkte att det tog väl tid och väntade några dagar till. Men nej, inget kom. Ringde dem och frågade och de har inte fått min anmälan. Ber dem kolla lördagen ifall jag anmält till fel dag, men inte där heller. Går in och kollar mitt konto och inga pengar är dragna. Jaja då har jag trott att jag har anmält till båda men av ngn anledning blev det bara till den ena. Hopplöst fall. Så nu är vara Ellie anmäld och jag slipper iallafall att bada o trimma hundar!!

Betäckt

Publicerad 2012-07-02 09:18:44 i Allmänt

Så är Eve of Destruction betäckt:-) Det tog lite tid och var lite trixigt men nu är hon inseminerad och har ovulerat. Hingsten som vi har valt heter Mythical Lindy.Du kan läsa om honom här. http://www.kgb.se/index.cfm/stallion/Mythical%20Lindy/menu/2/
om allt nu bara går väl så blir det en liten fölunge i slutet av Maj nästa år. Det håller vi tummarna för

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela