Aprilshasthund

Borås-utställning

Publicerad 2012-06-30 22:10:00 i Allmänt

Japp, idag bar det av till Borås Internationella hundutställning. Vi hade anmält 3 tikar från oss. Rush, Rally och så Malins Ellie.
Färst ut var 2 hanar i öppen klass. Där vann Moonset Ghostbuster från Finland med Cacib. Tvåa blev Showpoint I Want it all med R-Cacib. Så dags för tikarna. I unghund startade Groovin Encore of Moonset. Samma ägare som till hanen. Hon är e. Sun-Yak Spellbound Heaven Scent, en amerikansk hane som jag är mycket intresserad av. Hon ser också amerikansk ut. Får idag Very Good. Dags för jaktklass och där startar Rush. Hon har i katalogen titlarna J NO V-11. Känns härligt att se:-) Hon är inte så fin i pälsen just nu vilket även domaren kommenterar. Hon får Excellent. I öppen klass startar Sansetters Racer "Ellie" och Yukki Hill Magic Princess for Vidjoel. Ellie får Excellent och CK och vinner klassen. Så dags för Rally som är Veteran. Hon får Excellent, CK och BIR Veteran. I Bästa tik är det Ellie och Rally där Rally vinner!! Hon får CERT och blir Bästa tik. Och till min stora stora glädje Ellie kniper ettt CACIB:-)
Faktiskt kom det ett högt nej, från mig när domaren satte Rally först. Brukar såklart alltid vilja komma etta men det hade varit så kul om Ellie fick vinna, sen fick hon ju Cacibet så då kändes ju allt perfekt ändå. Så dags för BIR och BIM och där kniper hanen BIR:et. Rally får BIM och massor med priser. Domare för dagen Antonio Di Lorenzo. Hanen blir senare även Grupp-1!! Efter några timmars väntan är det dags för Rally i Veteranfinalen där hon blir oplacerad. Idag har även Moa varit med. Hon var sugen på att ställa men de hade ingen Barn med hund idag. Vi får leta upp en inoff till henne.Annars vill hon ha en svart kanintax som hon kan ställa själv:-)))) En härlig dag med gott väder och goa vänner:-)
Ellie med sin fina CACIB-rosett
Moa och Rally poserar
Rallys prisskörd

Duvor

Publicerad 2012-06-29 12:58:20 i Allmänt

En semester på Brännö kan ju lätt bli lite långsam för hundarna. Men de har tur, ett par duvor bor på grannens tomt och Rush har fullt upp med att bevaka dem hela dagarna. Hon står för dem och vi tränar även uppflog när det vill sig.
Sen blir det mycket promenader och cykelturer samt lite apportering:-) Sen har Moa bestämt sig för att hon skall ställa Rally på utställning, så hon kör lite ringträning med dem

Kval till Crufts

Publicerad 2012-06-28 10:38:38 i Allmänt


MyDOG utsedd som kvalificeringstävling till världens största hundutställning

Jun 27, 2012


Nu blir MyDOG kvalificeringstävling till Crufts, världens största hundutställning! - Det är en stor ära för MyDOG att få denna status, säger Liz-Beth Liljeqvist på Västra Kennelklubben som varje år arrangerar MyDOG tillsammans med Svenska Mässan i Göteborg.

Bebbarna

Publicerad 2012-06-27 22:14:31 i Allmänt

Härr kommer lite foton på Xaphire-Rooverbebbarna. Linda hade en önskan om att det skulle bli "vinylskive-valpar" och visst glänser de som vinylskivor!!!
Fotograf: Mikael Larsson
 
 
 
 
 

PRArcd4

Publicerad 2012-06-25 23:42:28 i Allmänt

Idag kom resultatet!!
Först undrade jag vad det var för ett konstigt mail jag hade fått. Jag lät det vara, men några timmar senare så ser jag det igen. Jaja, får väl kolla vad det är för något. Och när jag ser varifrån det är så vågar jag knappt kolla. Skall jag smyga fram resultatet eller skall jag bara hysta mig över det?? Jag tror att det blev det senaste. Och till min stora glädje, Rush är CLEAR:-))))))) Herregud vad glad jag blev. För mig känns det som att hon har alla rätt denna hunden! HD och AD fri,fulltandad, CACIB och CERT på utställning i flera länder, jaktmeriterad, och nu detta - CLEAR. Jag är så himla glad, tralalalalalaaa

Mera Galterö

Publicerad 2012-06-25 13:05:42 i Allmänt

Blogg.se är nu uppdaterad till en nyare bättre version. Man skall enklare kunna blogga och lättare lägga upp fler foton. Det innebär att jag just nu inte kan lägga ut några foton alls med telefonen:-( Tur att man har datorn iallafall. Igår skulle jag haft med några foton till från Galterö, hoppas att det funkar bättre idag.
 
 

Galterö

Publicerad 2012-06-24 15:52:11 i Allmänt

Idag har vi haft en härlig cykeltur/promenad på Galterö, La Familia och hundarna. Det är så nära naturen man bara kan komma, Västkustsk, kargt och naket:-) Familjen var lite orolig att jag skulle lura ut dem på en Fjällpromenad,
- Tänk på att vi är stadsbor ( som om inte jag vore det ). Men det var härligt och lite fjällkänsla över det. Rally skällde faktiskt ut mig och man kan tänka sig att hon sa - Meeen, varför släpper du mig inte lös? Här är ju massor av fåglar som jag kan leta upp för dig:-) Men nej, inga lösa hundar, de får allt finna sig att gå i koppel den här tiden. Men motion fick de iallafall. Och vi hade några fantastiska timmar:-)

Oops, jag åkte visst av!!

Publicerad 2012-06-23 13:20:48 i Allmänt

Häromdagen åkte jag i backen! Minns inte när det hände sist, måste vara väldigt många år sedan:-). Jag skulle rida China och vi har en liten ruta i hagen där vi gör i ordning hästarna. Jag skulle kliva upp på min pall i plast och lite trasig i mitten. Det fanns inte så mycket yta kvar att stå på, stod jag för långt ut så välte den och stod jag för mycket in mot mitten kunde jag trampa igenom den. Vet inte riktigt hur det gick till men jag lyckades trampa hålet i mitten större och det brakar till ordentligt. Men på ngt sätt hovar jag mig upp i sadeln, men China blir rädd och bockar iväg och jag åker av!!!! Som tur är landar jag mjukt i gräset och har mjukt att landa med, men ändå, jag är 48 år, kan ju lätt slå ihjäl mig. Denna gången har jag tur och slår mig inte alls. Men igen ser man hur viktig säkerheten är, man skall inte kliva upp på plastpallar utan använda en säker pall som är täckt på sidorna och som inte hästen kan trampa igenom och fastna i.
Men en sak som jag tycker är positiv är att det är mer liv o energi i China. När han var yngre tyckte jag att han var lite tråkig, det hände inte så mycket, men nu får man allt hålla i hatten iblan, samtidigt som han ändå är otroligt arbetsvillig och lyhörd på sin ryttare. = me like

Roover-bebisar

Publicerad 2012-06-21 09:23:43 i Allmänt

Tjohooo
Det har blivit Rooverbebisar:-)
Inte mindre än 11 valpar fick Isliljans Xaphire igår. 3 tikar och 8 hanar. Linda berättar att allt har gått bra och att det är väldigt jämna i fina valpar.
Här är ett foto på Xaphire ngn dag före valpningen.

Nu är det gjort

Publicerad 2012-06-19 09:55:43 i Allmänt

Nu har jag äntligen tagit mitt mod tillfånga ( heter det verkligen så? ).
Igår var jag och tog PRA rcd4-test på Rush. Jag känner inte till några andra testresultat i stamtavlan så jag vet inte alls hur det kommer att gå. Nervöst är det. Snurrig som alltid var det inte hennes papper jag hade med mig till veterinären så det var bara till att vända hem och byta:-(. Ja där gick en dryg timma åt skogen. Väldigt enkelt, man tar en typ tops och snurrar på insidan av kinden. Kitet beställs från England dit även provet skickas.Nu är det bara till att vänta då...

Yes, yes yes

Publicerad 2012-06-17 14:28:42 i Allmänt

Idag föll det sig så väl att Rush får ett Cert med sig hem från Danmark:-). Hon blev tvåa bästa tik idag med. Hon verkar ha trivts bra i ringen och rört sig riktigt bra. Även idag var det Evas unga Smokey som blev BIR. Grattis Eva!!!!
Och STORT Tack Susanne för att du så proffsigt har tagit hand om Rush

Danmark idag

Publicerad 2012-06-16 12:07:15 i Allmänt

Herrejisses vad jag har varit nervös idag! Känns hemskt att stå vid sidan av plan och inte kunna påverka.
Hursomhelst Rush skötte dig fint idag. Hon fick Excellent med CK, reserv-Cert och reserv-Cacib och tvåa bästa tik.
Stort Grattis till Eva som blev BIR med sin unga Smokey:-)

Skolavslutning

Publicerad 2012-06-15 13:07:45 i Allmänt

Idag är det skolavslutning för båda barnen:-)
Moa slutar tvåan och William har sin första skolavslutning.
Vi har firat i skolan med massor av sång, uppträdanden och med goda jordgubbstårtor!
Nu hoppas vi på lite sommar och sol så att vi alla får en fin sommar..

 

Träning

Publicerad 2012-06-14 12:44:11 i Allmänt

Dressyrträning på schemat!
I sommar kommer vi att träna för Camilla Assarsson. Hon är så gullig och kommer till oss och då blir ju allt så himla mycket enklare. På premiären red jag China och Caroline red Barbie. Och, det var fantastiskt roligt:-). Jag har haft lite problem med China i vänstervarvet när hans tand har spökat. Det sitter kvar lite i skallen på mig, men jag fick jättebra hjälp med det. China är så tacksam att rida för gör jag bara rätt så gör han det med!
Nästa vecka blir det fortsättning.

Här ett par foton på Carolin & Barbie

Fasanen

Publicerad 2012-06-12 22:36:42 i Allmänt

Idag, äntligen så apporterade Rush fasanen:-)))))))))
Med hjälp av köttbullar och i konkurrens av Rally så bestämde hon sig äntligen för att även fågel går att apportera. Tidigare har det funkat bra både med träapport och dummie. Igår hämtade hon även en banan, vilket var ett helt nytt objekt. Så idag tänkte jag, kan hon hämta den så kan hon baskemig hämta fågeln. Och Yes, poletten trillade ner och hon hämtade den, mååååånga gånger.Tillochmed så att hon vaktade bytet så att inte Rally skulle få ta den:-)
Kanske, kanske att det kan bli start i öppen klass till hösten.....

Mot Danmark

Publicerad 2012-06-11 23:15:09 i Allmänt


I helgen blir det utställning i Danmark. Både på Lördag och Söndag.
Det är en titelutställning, Köpenhamnvinnare, på söndagen.
Det är Rush som skall åka och det är bara 4 Gordon till start per dag.
Åtminstonde 2 av dem är svenska. Själv blir jag kvar på svensk mark och får nöja mig med
telefonresultat! Det kommer att bli jättespännande--

Här en bild på den glädje både hos handler och hund när det går bra:-)
 

Kaniner i stallet

Publicerad 2012-06-09 13:08:00 i Allmänt

I nya sommarstallet finna det kaniner, till vovvarnas stora belåtenhet:-)

Fredag

Publicerad 2012-06-08 08:56:51 i Allmänt

Så är det fredag igen, gött.
Här blir det en hel del fotboll i helgen men vi skall även roa oss med  "cykelorientering"
Det blir nog en riktig fest det:-)
Men, fika finns för den som är sugen, vi börjar i em då barnens kusin från Finland kommer på besök:-)
 

Fölis

Publicerad 2012-06-07 07:33:16 i Allmänt

Jahaja!!
Så är det bestämt att det skall bli föl i familjen nästa år.
Det är Eve of Destruction som har avslutat sin tävlingskarriär och nu skall in i avelsboxen istället.
Så nu bär det av till seminstation....

Plexus

Publicerad 2012-06-06 16:03:50 i Allmänt

Igår var det premiärridtur i Björröd. Carolin på Barbie, Malin på Boy och jag på China. Båda mina hade stött inne hela dagen eftersom hovslagaren skulle komma. China var på tårna och hade svårt att stå still. Jag beslöt att inte bråka om det utan promenerade en bit med pallen i handen innan jag satt upp. Pigg o lite busig så blev det några bussprång innan han kunde sansa sig. Verkar som att alla är glada o nöjda över att vara tillbaka hos Malin. Härliga ridvägar, superbra paddock och goa glada människor. Stannade sen o tittade när Malin red Plexus och HERREGUD, han ser verkligen ut som en miljon !!!!!! Lätt och enkelt, hela tiden med bjudning så gör han det man ber om. Snyggt jobbat Malin, I'm impressed:-)

2-åring

Publicerad 2012-06-05 09:14:00 i Allmänt

Den här söta prinsessan har fyllt 2 år
Grattis fina fina Barcelona!!

Bete

Publicerad 2012-06-04 09:40:08 i Allmänt

Igår fick både China och Barbie åka på grönbete:-). De är nu hos Malin i Björröd, inte så långt hemifrån alltså. De kommer att bli tjocka och Goa såklart men båda skall ridas hela sommaren så de kommer att ha det bra. Även jag får det bra för de dagar jag inte rider behöver jag inte åka dit, lite semester alltså. Passar ju bra eftersom jag passade på att bli sjuk samtidigt:-(

VFK idag

Publicerad 2012-06-02 22:43:04 i Allmänt

dag var det utställning i Skara.
Malin & Ellie, samt jag med Rush & Rally gav oss iväg på morgonkvisten.
Med kroppen full av förkylning var jag lite seg och frusen.
Men det gav dagen snart bot på:-)
Dagen startar med 4 Gordontikar i olika klasser ( inga hanar var anmälda). Och helt fantastiskt, alla 4 får Excellent med CK. Hur ofta händer det? Att hela rasen får så bra betyg. Kul för oss och kul för rasen.
Martinis Natacha, en jättefin ädel unghundstik blir BIR. Stort Grattis Martin!
Rush blir 2:a bästa tik och får sitt andra CERT.
 Rush In action

Ellie blir trea och domaren gillade henne väldigt mycket , men hon höll inte hela vägen. Ung och orutinerad, bara sin andra utställning, men hon kommer att bli farlig i ringen framöver.

Rally placeras som nr 4.
Hon blev därmed Bästa Veteran och fick gå vidare till BIS-veteran,
och där slår hon till och blir BIS-ETTA!!!


Det var kul att se en hel grupp med  Irländsk röd och vit setter

Så var det dags för Pointer och här har vi BIR och BIM

Susanne Legneskogs båda importvalpar blir BIR och BIM

Susanne kniper även BIR:et för de vuxna Irländarna, Carina tar BIM

Idag har de ett nytt pris att utdela. En pokal skänkt av Silvergruvans kennel,
att delas ut till den snyggaste jaktprovsmeriterade hund.
Och vem vinner det??? om inte självaste Sansetters Rusher:-))))

och så här blir placeringen i BIS:et

Domare för dagen Nils Molin
VFK har som vanligt arrangerat en trevlig och proffsig utställning
TACK!!!!

Stort Grattis till alla vinnarna
Själv har jag ett gott leende på läpparna när jag nu skall gå och lägga mig!


Målare

Publicerad 2012-06-01 00:10:12 i Allmänt

Rush har hjälpt mig att måla:-(

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela