Aprilshasthund

Igen

Publicerad 2014-06-28 21:52:25 i

Så är Eve of Destruction betäckt igen. Förra året fick vi ju byta hingst eftersom hon inte tog sig på fryst semin. Men i år går den hingsten Revenue, på färsk semin. Så då ger vi det en chans i år igen och hoppas på bättre tur i denna gången. Förresten har vi bestämt vad årets föl skall heta, det blir: Like a Rolling Stone !

Fästingar

Publicerad 2014-06-27 11:52:06 i

Nu har det gått en liten tid sedan hundarna fick det nya fästingmedlet Bravecto. Jag måste säga att det funkar verkligen bra!!! De får en del fästingar men de släpper väldigt fort och de hinner inte göra någon skada. En liten nackdel är dock att när man som vi har hundarna i soffan o sängen då händer det att man hittar en fästing där, dock är den död. Jag tänker fortsätta med detta medel till mina hundar :-))

Systrarna

Publicerad 2014-06-23 09:30:00 i

Det visar sig att även Barbies systrar Sol och My är selektionsston :-))) Alltså ASVH:s satsning på att de bästa stona skall in i avel. En fjäder i hatten till Zamba som producerat denna fina trio. Hon har fått 10 föl varav bara tre ston. Och en fjäder i hatten till Johanna och Malin som förvaltat dessa föl så väl :-))) Sol är fortfarande ung men skall snart ut på tävlingsbanan , My är lite äldre och placerar sig fint i medelsvår dressyr men har även tävlat framgångsrikt i hoppning tidigare. Lycka till framöver med era fina pärlor, kanske även de får föl någon gång i framtiden...

Selektionssto

Publicerad 2014-06-21 22:26:00 i

Jag läser om blup och ser att Barbie är ett Selektionssto. Man kan läsa om det på ASVH:s hemsida. Det innebär att hon ingår i ASVH:s satsning på att få in och behålla de bästa stona i avel:-). Det tycker jag låter smickrande ! Tycker själv att hon är ett för bra avelssto för att inte gå i avel. De berättigas även till Prestationsklass med en två eller tre stjärnor. Barbie placeras då på 2 stjärnor. Extra kul att hon betäcks nu då :-)

2 år

Publicerad 2014-06-20 11:24:26 i

Stort Grattis till Isliljans Y-kull e. Sansetters Roover som fyller 2 år idag !!! Ha en fin Midsommar
Här är Yume och Yenna som blev BIR och BIM på rasspecialen i Orsa :-)

Fölis

Publicerad 2014-06-19 22:13:00 i

Lite foton på våran nya Lilla Fölis :-)

Fölis

Publicerad 2014-06-18 22:19:29 i

Inatt föddes till sist våran lilla fölunge. Det är våran travhäst Eve of Destruction som är mamma och Text Me är pappa. Eve var sent betäckt och såklart så gick hon full tid o lite till. Men till slut var det dags och ett litet stoföl tittade ut. Hon är jättesöt! Allt har gått bra och båda mår bra. Nu får de vara i boxen ett litet tag tills allt är på plats. Mamman kommer ut korta turer utan fölis. Brukar uppskattas sådär.Passade även på att hälsa på Barbie som står på station. Känns riktigt jobbigt att inte ha henne hemma, men hon mår jättebra och tuggade gladeligen i sig sin påse med morötter som vi hade med oss :-)

Bravecto

Publicerad 2014-06-16 21:42:34 i

I år testar jag Bravecto, nytt fästingmedel till mina hundar. En tuggtablett som har omedelbar verkan. Passar bra då mina hundar simmar mycket och schamponeras ofta. Efter att ha haft både borrelia och erlichia både på häst och hund väljer jag att använda ett preparat som inte är helt riskfritt, men biverkningarna är långt färre än vad det skrivs och diskutteras om. Jag vill inte att mina hundar skall dö pga fästingar.

Den Tilltänkte

Publicerad 2014-06-15 21:52:00 i

Jag har varit väldigt nöjd med mina och de andras avkommor som jag har sett efter JJ Ray Ban. Skulle mycket väl kunna tänka mig att betäcka med honom igen. Men nu går han bara på fryst och det vill jag inte prova. Därför har jag valt en son till honom. Han heter RayMore 1284 och är e. JJ RayBan-Figaro R.
Enligt Jan Brink är han minst lika bra som RayBan men kanske tom har ännu lite bättre ridbarhet och temperament. Här kan du läsa mer om honom på Tullstorps hemsida.http://tullstorp.nu/stallions/raymore/ Imorgon skall Barbie kollas igen och har vi tur så skall hon insemineras nu i veckan:-)

Betäckning

Publicerad 2014-06-12 23:15:44 i

Ooops ! I did it again :-)) Idag åkte Barbie till Varberg och seminstation , har vi tur så blir det ett föl igen nästa sommar :-) Jag har såklart funderat lite på detta men inte så mycket som man skulle kunna tro. Efter hennes skada så är det flera som har frågat om jag inte skall betäcka henne men jag har inte varit sugen. Har inte haft någon längtan efter att ha två hästar igen. Jag har två på stallet som har betäckt sina ston men det har ändå inte smittat av sig på mig. Jag har tyckt att det har varit så kul att rida och att vänta på ett föl tar alldeles för lång tid. Men så i tisdags när jag tillsammans med Rush och Rally var ute på en lång härlig ridtur med Barbie så hade jag ett allvarligt snack med mig själv. Högt och tydligt vägde jag alla för och nackdelar emot varann, och jag var glad att jag inte mötte någon i skogen när jag pratade med mig själv. Solen sken, alla mina flickor var med mig ute i naturen och valet blev lätt. Nu när jag väl har bestämt mig så känns det fantastiskt kul !!! Jag är verkligen jätteglad. Och när jag berättade det för Moa idag så var hennes reaktion obetalbar :-)

Säter

Publicerad 2014-06-11 23:28:26 i

I helgen var jag på lördan i Säter på Mellansvenskas utställning som hejarklack och på söndagen i Orsa på Gordonsetterklubbens utställning. En kanonhärlig helg med mycket vänner och många fina hundar. I Säter startade Isliljans Yazza och fick Excellent. Tyvärr fick jag inget foto på henne. Isliljans Yarrak visade detta härliga steg :-) Han är smal och vill inte så gärna äta så det blev VG idag.
Även Isliljans Yume fick Excellent samt CK
Isliljans Yrrol fick även han Excellent
Isliljans Yenna blev BIM :-) Mycket bra gjort då hon fortfarande bara är unghund. Hon fick även Cert. Stort Grattis till Linda och Tony !
Från oss startade Sansetters Santiago och han fick Excellent med CK och blev 2 bhkl. Helt fantastiskt bra jobbat av en liten Junior. Stort Grattis Anki !
BIR blev Storsteinens Galante Gant - Grattis !! Riktigt skönt att inte ställa själv utan bara få njuta av att se alla fina hundar :-) Rapport från Orsa kommer nästa gång...

Betäckning

Publicerad 2014-06-11 17:42:25 i

Imorgon åker Barbie till seminstation för betäckning ! Vilken go känsla :-))

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela