Aprilshasthund

5000 Besökare

Publicerad 2009-03-31 21:53:06 i Allmänt

Tack till alla er som besöker min hemsida!!!
Vi har nu passerat 5000 besökare sen starten av hemsidan i November 2008.
Det känns jättekul att det är så många besökare och det sporrar ju till fler.

Funderar massor på om man skall vara nöjd med en hund eller om jag vill ha 2 stycken igen. Har ju 2 småbarn på 3 och 5 år, hästarna kommer förhoppningsvis att gå från 1 häst ill 5 hästar nästa år, dessutom jobbar jag. Känns smart att nöja sig med bara en, men en valp är en valp - vi får se....

Nu skall jag lägga in lite nya produkter i Lilla Butiken


      William sover middag i pulkan i Sälen
 

Sista vårtecknet

Publicerad 2009-03-30 23:53:01 i Allmänt

Så har då även fiskmåsarna flyttat hit - det sista vårtecknet. Nu är den här på riktigt.

Jag ligger lite efter med det mesta ,efter att ha varit bortrest en vecka.
Jag har lite foton från fjällen som skall in på hemsidan, lite nya produkter som skall fotas och presenteras.
Men det kommer.

Sälen och skidåkningen där var kanon. Moa älskar det. Står alltid först med pjäxor och skidor på och undrar när vi skall bli klara. William åker gärna mellan benen på Håkan och tjoar - Pappa Jättefortare, jättefortare, när de störtar ner för backarna. Det är så härligt att se dem ha så kul. Sen var det en hit att ha med mamma som tog hand om Lillebror när han inte orkade mer i backen, packade in honom under täcket på pulkan och gick en sväng så han fick sova middag. Även Rally fick sig en promenix. Och vi kunde åka med Moa som aldrig ville åka hem.

Vi träffade även Stina med Tuva och Konrad ( Rallys pappa ). Alltid lika kul att träffa dem. Man glömmer mellan gångerna hur stor och fräck Konrad är - så imponerande. Willam kallade honom för Stora Rally!!!

På onsdag kommer Zamba - jag längtar   //   Maja

Foton - Messlingen

Publicerad 2009-03-27 22:35:31 i Allmänt

Några bilder från jakten i Messlingen...


     Inte så vanligt för oss med så många vorsteh
 
     Efterlängtad fikapaus under snöhyllan
 
     Lisa & Göran fikar med sina jyckar
 

     Ett radarpar på fjället
 
     Fyra Orsabor
 
     Fjäll överallt - så långt ögat når
 

     Gjorde en inkallning när Rally var uppe på hyllan - hon hoppade!!!!
 
     Snö, blå himmel och sol i massor
 

  Tack till alla för en fantastisk resa  //  Kramar Maja

Slalom i Sälen

Publicerad 2009-03-26 23:52:52 i Allmänt

Jag hade ingen datorconnection på fjället så det får bli en sammanfattning nu.
Dag ett var mycket tuff för hundarna - snön bär inte alls och de får slita som djur. Kör bara en tretimmarstur, sen är vi för möra. Det som är förvånande är att skidåkningen funkar bättre än vad man vågat tro!!
Sen har vi haft fantastiska dagar med strålande solsken och en del ripor för hundarna.Gott sällskap med inbitna jägare som har lotsat runt oss på fjället. Scootertur till fjällen längst bort med förare  o jyckar tolkandes efteråt.
Avlsutar resan i Sälen där familjen möter upp för några dagar i slalombacken. Härligt att träffa dem igen, har saknat dem i massor.  Maja

På väg

Publicerad 2009-03-22 10:44:39 i Allmänt

Då är vi på väg till Funäsdalen och Messlingen där vi skall bo. Det är Lisa, Göran, jag, Rally, Tess & Tilda i våran bil. Sen är det Johannes och Emelie i den andra.Det är vi som skall bo i en stuga ihop. Det är lite spännande tycker vi alla och vi tjattrar hela tiden i bilen.
Jag pratade med Stina häromdagen som bor i Sälen ( och äger Rallys pappa ). Hon jagar jämt!! Varenda lediga stund går de ut på fjället, hon och Stefan och jyckarna. Men inte på snö !!!!!     - Nej det gör jag aldrig säger Stina, snön är ju en manshög djup och där kan ju inte hundarna springa. - Har ni hundarna med er?  - Ja det är klart säger jag ,samtidigt som jag återigen inser vilka dårar vi är som ger oss in på detta. Om inte ens de som bor i Sälen och är inbitna jägare går på snö, varför skall då vi göra det?? Och framförallt hur skall vi klara det??
Spännande fortsättning följer   // Maja

Rally är som en gammal 80-åring

Publicerad 2009-03-21 22:44:58 i Allmänt

Vi har passat Dixie, min svägerskas gordonsettertik som är jämngammal med Rally.
Det känns som att hon är en valp och Rally är 80 år!!!!
Imorse fick de följa med till stallet och släppa ut hästarna, mocka och göra iordning mat. Rally har ju varit med sen hon var valp så där var ju inget nytt. Hon vet att man inte går över tröskeln när ytterdörren står öppen osv osv, hon går ganska snabbt och lägger sig. Dixie däremot har nog aldrig varit med tidigare och hon var alldeles stollig - hon sprang efter hästarna och in i tråden ( strömmen ej på ), ut genom dörren och vips var hon borta hos grannen osv osv. Vi fick stänga in oss istället. Och då hittade hon kaninerna - 3 stycken i en bur som hon kunde lukta på hur mycket som helst. Ja sen stod hon ju där tills vi skulle åka hem igen!!! Och Rally, hon låg i boxen och vilade sig.
Rally är ju bekväm att ha såklart men det blir lite tråkigt ibland.
Sen fick båda en omgång med sax och klotång. så det var en ganska mör Dixie vi lämnade tillbaka.

Imorgon bär det av till fjälls.....

Rascalino

Publicerad 2009-03-20 23:01:29 i Allmänt

Här är foto på snygga Rascalino som är pappa till JJ Ray Ban som  skall bli pappa till Zambas fölunge

                                                     
                       

UBBE & HUBBE ÄR HÄR

Publicerad 2009-03-20 22:20:08 i Allmänt

Ubbe & Hubbe är Canadagässen som kommer varje år. Alla gässen brukar få heta Ubbe & Hubbe och har fått göra det i 20 år. Och vilket vårtecken det är när de kommer:-)  Härligt - Härligt
Dessutom på självaste vårdagsjämningen

                                                       Pippisar i luften
                                           

Rubignon 961

Publicerad 2009-03-19 10:22:28 i Allmänt

Läste att den godkända hingsten Rubignon 961 skall sluta tävla, bara 15 år gammal. Han har flera placeringar i svår dressyr. Jag har sett honom på tävling och han är riktigt fin. Han har inte varit superpoppis i den svenska aveln, trots sin fina stam e. Rubinstein - Donnerhall. Ägarna själva säger att de kvaliteter han har syns inte i någon statistik, och menar då att han är okomplicerad och trygg i temperamentet. Egenskaper som är så viktiga. Kanske vi borde ta tillvara dessa egenskaper i aveln på ett bättre sätt. Rubignon flyttar nu till USA - Kalifornien för fortsatt avel och kommer att få en box på 64 kvadrat. Undrar om den  verkligen är så stor eller om de har skrivit fel!!!

 

Skrattade så de skrek

Publicerad 2009-03-18 21:07:46 i Allmänt

Tranor, krokus och snödroppar, 10 plusgrader och solsken. Vad mer kan man begära. En skrittrunda med häst och hund i solen!! Häääärligt
Igår var vi hos Sten igen och det är lika kul som alltid. Före mig red Sten på en tillridningshäst e. D`Day - Bernstein. Det är kul att man nästan kan gissa sig till vilken stam den har. Den protesterar mot skänkeln som många andra D´Day-hästar och den är lite gulaktig i det bruna som många andra Bernstein-hästar. Jag vill påstå att ni som tycker att stammen inte spelar någon roll har helt fel - det är så tydligt hur hingstarna förärver sig.. Både på gott och ont.
Efter mig red Alexandra Börjesson på en isbellfärgad 4-årig ponnyhingst. Så vacker!! En sån ponny vill jag ha till mina barn, om de nu kommer att rida.
De fick rida på Signe häromdagen ( Malins shettis ) . Tidigare har de bara fått rida på Barbie och då bara i skritt eftesom hon är så stor. Men idag fick de trava och herregud vad kul de hade. De skrattade så de skrek, båda två. Och ingen var rädd. De borstade o pysslade med lilla Signe. Detta får vi göra oftare!!
Tjingeling - skall börja packa lite inför fjällresan // Maja

Rida långsamt

Publicerad 2009-03-16 21:47:34 i Allmänt

Igår på Tullstorp så höll Minna & Jan en miniclinic. Med temart hur håller man sin tävlingshäst frisk och motiverad?
Jan red Briar och Minna hans kopia Meges. Det var viktigt att visa att de inte bara sitter o trimmar i ridhuset varje dag och tränar en massa ökningar, utan hästarna rids ut mycket och de går i hage varje dag. De visade hur ett ridpass kan gå till och Jan red väldigt långsamt, sen kunde han "leka in en piaff" emellanåt. Och glöm inte klappen.
Det var kul att se att hästarna bara har ett täcke på i hagen och inte var lindade upp till hasorna. Massage och veterinärbesök  för att kolla läget innan skada var viktigt. Hästskötaren var a och o.
Så när jag red idag red jag väldigt långsamt, och det var riktigt bra. Mycket lugn o medgörlig häst. Dock ingen piaff eller passage in i mellan. Däremot en skänkelvikning med massa framåtanda!!
Noterade även att alla hingstar var klippta i svansroten på gammalt hederligt vis, så nu gör vi det på alla våra hästar i stallet???
 
         

HINGSTVAL

Publicerad 2009-03-15 23:59:14 i Allmänt

Nu är det bestämt, bokat och klart. Hingstvalen till våra ston är klara. Det blir Hohenstaufen II till Barbie,
och det blir JJ Ray Ban till Zamba. Två fantastiskt fina hingstar. Ett riktmärke jag har är att man skall bli tårögd när man skall välja hingst till sitt sto, och det blev jag av båda dessa på hingstvisningen på Tullstorp.
De är också stammässigt väldigt intressanta för mig - H2 som han kallas är e.Hohenstein som jag länge har sneglat på, sen är det fullblod - Pik Bube på mödernet. En hingst som både Jan och Nina Kensälä pratar så gott om hans temperament och ridbarhet. Mycket ädel och elegant 168 cm. Ett härligt uttryck i blicken, mild o fin.
JJ Ray Ban är ju bara en liten bebis , 3år gammal, och givetvis ett oprövat kort. Känns bra att prova honom på Zamba som börjar bli lite till åren och kan få "hottas" till lite. Han har Rotspon på farssidan ( som ju även Roosevelt är e. ),
samt Londonderry - Weltmeyer på mödernet som jag gillar. Han är än väldigt elegant hingst, och cool. Har gått igenom så mycket redan både i Tyskland, Norge och nu i Sverige. Men var jättelugn o fin i ridhuset, otroligt välbalanserad. Supermysig och gosig i boxen. Skall nu få vila i flera månader.
Alla hingstar som visades var jättefina ( bara 1 som jag inte gillade ), och det är klart ,det kommer inga pösmunkar till Tullstorp:-)
  // Maja
                                 JJ Ray Ban med skickliga Minna Telde
                          
                              Hohenstaufen II - Säg hej till publiken
                          
                                Roosevelt som är pappa till China
                         

Snön töar bort

Publicerad 2009-03-13 12:34:58 i Allmänt

Det blev en tur på skidorna idag. Tur att jag blev ledig för snön töar redan bort. (Stackars Ing-britt fick mycket mer att göra på Ge-Kås än vad vi trott. Hon kanske inte erbjuder sig att ta det själv ngn mer gång?).
Inte helt lätt, dessutom är det så lite snö att gruset tar sig igenom ibland = extra broms. Rally verkar tycka att det är ok att ha mig famlandes omkring sig. Idag lyckades jag lära mig hur man får av pjäxorna från skidorna.
Jag har lovat Lisa att hålla badtunnan varm ifall skidåkningen blir för svår :-)
Ikväll blir det middag hos mamma för brorsan har kommit på besök, (han bor i Tallinn ).
Vi ses o hörs

Premiärtur på skidorna

Publicerad 2009-03-12 21:06:29 i Allmänt

Så kom det då äntligen lite snö till oss, hela 5 cm. Direkt efter jobbet skulle jag givetvis prova mina nya skidor. Ni fattar va?? Vad i hela friden har jag gett mig in på ????? Om 2 veckor skall jag till fjällen och jaga, på skidor. På skidor som jag aldrig har stått på förut. Tänkte att det löser väl sig, jag har ju faktiskt åkt slalom en del. Men vad fel jag har. Jag kanske borde ta efter Suss. - Förtsätt vägra längdskidor. Men nu är det försent, resan är redan bokad. På med pjäxorna och ut med skidorna och redan här börjar problemen. Hur får man fast pjäxorna i skidorna? Jag fixar det inte, ropar på Håkan som får komma ut och hjälpa mig. Irrar runt i trädgården på mina nya skidor samtidigt som William åker pulka och Moa vill att vi skall åka skidor brevid varann!!! Jag provar lite och inser att det går ju inte att bromsa på dessa långa pinnar, hur gör man?? Enda sättet jag kommer på är att slänga mig på sidan och det är jag för gammal för, jag kan ju bryta benen.
Nu börjar jag bli lite sur för jag inser ju att detta inte är bra. Irrar runt en stund till i trädgården och som tur är så är det ingen som ser mig. Men nu kommer nästa problem, - hur får man loss pjäxorna från skidorna? Pust och stön. William har ramlat och ropar på hjälp. - Jag kan inte William, jag kan inte ta av skidorna - du får komma och hjälpa mig. Jag får med skidorna på gå ner för trappan och in till Håkan igen. Kan du hjälpa mig, jag kan inte ta av skidorna?? Han flabbar och fattar hur mycket jag kommer att göra bort mig på fjället. Men du fattar väl att du måste träna, man kan inte bara gå ut på fjället och tro att det skall funka. Dessutom har du tänkt att Rally skall dra dig!!!  Han lämnar mig med skidor och pjäxor på , jag får knyta av pjäxorna och gå in i strumporna. Pjäxor och skidor står nu i hallen så att jag kan träna steg ett. Av och på med dem. Vilken syn. Imorgon fick jag som en skänk från ovan ledigt från jobbet och då skall jag passa på att träna lite, eller mycket menar jag.....

En sån mamma vill jag ha

Publicerad 2009-03-11 21:19:53 i Allmänt

Igår när jag lämnade barnen på dagis är det en annan mamma som lämnar samtidigt. Hon är väldigt stylad, massor av make och långt svart nyplattat hår.
William säger till mig samtidigt som han pekar på den andra mamman. - En sån mamma vill jag ha, mamma.
Två förvånade mammor och en lika förvånad fröken i tamburen. Gillar du henne William ? frågar jag. - Ja säger han och kryper lite generat upp i mitt knä. - Vad är det du gillar då, är det håret? - Ja, jag gillar sånt hår säger han och fingrar lite i mitt hår och säger - Jag gillar inte sånt här. Man blir ju förbluffad, att han redan som 3-åring ser skillnader och att han såg likheten i hennes svara raka hår. Man blir ju såklart ledsen för hans skull. Det är mycket som rör sig i en litens huvud!!
Annars har det varit strålande solsken idag, The Boss sjunger för mig för full hals i bussen, traktorerna plöjer på åkrarna och jag hann med en ridtur i solskenet på Barbie och med Rally i koppel brevid. Kan det bli bättre??
 Kramar Maja

Träning för Sten

Publicerad 2009-03-10 21:28:12 i Allmänt

Åkte till Sten och tränade idag och det var nog bästa hittills!!!!!
Jag ville att Sten skulle rida lite, och det gör han ju gärna, men frågade om det var för att hon varit bråkig.
- Nej, tvärtom, kul om du ville rida henne när hon är fräsch och hon känns jättebra idag.
Sagt och gjort. Som vanligt skall ju lilla fröken kolla vem som står högst i rang , och Sten har ju inte ridit henne på länge så hon skulle klart kolla av det. Att hon aldrig ger sig? Hon vinner ju aldrig - hur orkar man ??
Efter 20 minuter är Sten rätt nöjd med henne. - När hon väl är där är det riktigt mäktigt, säger han. Ord man gärna bär med sig som hästägare.
Nu är det min tur att sitta upp, och man kan ju lätt vara lite nervös för att man skall sítta upp och förstöra det han skapat.
Men jag bestämmer mig för att nu rider jag, och som det blev. Helt fantastiskt kul att rida henne. Man blir tårögd - ärligt.
En fröjd, och idag var nog bästa hittills.  Idag är hon DYR. Det är dessa dagar man orkar slita hela vintern för.
                                Maja - som somnar gott i natt

Ripor

Publicerad 2009-03-09 23:45:57 i Allmänt


Jag har fått förmånen att få samarbeta med Åsa Cederberg.
Åsa gör jättesöta små ripor i keramik.
Perfekt liten present att ta med när du skall bort, eller att duka bordet med när du skall ha gäster.
Gå in i Lilla Butiken och kolla...

       

        

Inredning

Publicerad 2009-03-08 23:24:16 i Allmänt

Vi har nu kommit hem från en helg på Bomans hotell i Trosa. Ville nämna lite om  detta hotell.
Ett supermysigt hotell med urfräcka rum. Alla rum är individuellt inredda med olika teman.
Vi bodde i Amanda Boman - dottern i huset. En massa roliga detaljer och mysiga ljusstakar överallt.
Även när vi promenixade i stan så var det bara inredning som gällde. Man blev superinspirerad.

                     Detta fräcka badrum hade vi mitt i vårat rum
                  

                      Denna kran som ett vattenfall tänker vi kopiera till vårat spa
                  

                       En målning från golv till tak prydde ena väggen
                 

                    Sen låg det en massa vackra böcker överallt att bläddra i
                

Man kan gå in på www.bomans.se och se alla rummen.
Jag vet att Trosa ligger vägg i vägg med Gnesta ,men sorry Anette det fanns inte utrymme för ett besök...

Imorgon blir det jobba igen - vi ses // Maja

Zamba kommer hem

Publicerad 2009-03-07 23:57:09 i Allmänt

Så är det bestämt. Zamba kommer hem igen!!! På något sätt så känns det som att det är nog meningen att hon skall vara hos oss. Jag har ju faktiskt sålt henne 2 gånger förut och nu kommer hon hem igen för tredje gången gillt.
Jag var hos Titti i veckan och hälsade på dem. Det är sorgset att se att viljan inte alltid övervinner orken, och det måste bli färre hästar på gården. Det är med tårar  i ögonen som Titti lämnar Zamba ifrån sig, Kvar har hon en 2-åring e.First Wish u. Zamba, samt en 3-åring e. Santino u. Zamba. 3-åringen är precis inriden och är till salu.
1 April kommer hon och det blir betäckning direkt. Måste nu bestämma mig för vilken hingst det skall bli????????
Det känns jätteroligt och spännande. Är det någon som är ridsugen står hon till föfogande för skogsturer!!
Hon är 18 år och inte igång men uppskattar såklart lite annat än bara hage. Är själv sugen på en tur.
Nu har vi 3 halvblod varav 2 skall betäckas, börjar bli många hästar igen!!
Hälsningar Maja

Härlig helg

Publicerad 2009-03-07 23:29:48 i Allmänt

Vilken härlig helg. Inga måsten, inga jag skall bara, här har man maten framdukad och i sällskap av en grupp härliga människor. Fantastiskt kul att få träffa barnen igen. 1 år har ju gjort otroligt mycket, Elin känner vi inte igen från Kina-resan så mycket har hon utvecklats och Ida är en 8-årig tjej som pratar helt flytande svenska och redan har glömt det mesta av det Kinesiska språket.  
Trosa är ju dessutom en supermysig liten stad. Allt är gulligt, gammalt och bevarat. Jag skall ta lite kort imorgon som jag skall visa. Men en helg går fort och imorgon bär det av hemåt igen.
Tjingeling

TROSA (eller kalsong som Willam kallar det )

Publicerad 2009-03-06 14:47:11 i Allmänt

Sitter i bilen med hela familjen på väg till Trosa. Vi skall på Kina-träff.
Det har nu gått ett år sedan vi fick William i våran famn. Det var den 24:e Februari 2008 som vi träffades för första gången. Det är ett väldigt speciellt sätt att bli förälder på. Nu var det ju andra gången för oss så vi visste ju ungefär vad vi skulle gå igenom. Överlämnandet av barnen sker på väldigt olika sätt. När vi fick Moa var vi 30 familjer som reste till Peking och sedan 10 av dessa familjer reste tillsammans till Kunming i provinsen Yunnan. Vi fick då åka till ett kontor där det var ganska trångt och smått kaotiskt. När vi fick William reste vi 30 familjer till Peking och därifrån bara 3 familjer till provinsen Hainan. Överlämnandet skedde nu på hotellet. Men det kommer bara två barn!!! Och det är flickor. Smått nervösa frågar vi - Var är William ( eller Dongyuan som är hans kinesiska namn ) - Han gick och bajsade svarar de
Ja så kan det gå, man styr inte över dessa små, vi fick vackert vänta.
Hursomhelst skall vi nu träffa de andra två familjerna för första gången sen vi kommit hem och det känns väldigt spännande.
Det kommer väldigt många barn hit från Kina som har ett korrigerbart handikapp, det kan vara en mängd olika saker som tex, hjärtfel, hörsel eller synfel, läpp-käk-o gomspalt. Ett annat "handikapp" kan vara ålder, tex att man har fyllt sex år, eller att man är pojke!!!!! då är det inte lika lätt att hitta föräldrar till dessa barnen. Många vill väldigt gärna ha så små barn som möjligt och helst flickor. Med våran erfarenhet så vill jag gärna klargöra att åldern på barnet har ingen som helst betydelse - tro inte det. Jag tycker att det är viktigt att blivande föräldrar upplyses om detta.
Nej nu tar vi ett stopp på Statoil - Vi hörs - Maja

VÅÅÅÅÅREN ÄR HÄR

Publicerad 2009-03-05 22:36:34 i Allmänt

Våren har kommit och det betyder att snitt temperaturen under en vecka är varmare än 0. (tror jag).
Hursom så är det väldigt härligt. 8 plusgrader och solglimtar.
Detta kan ju pigga upp vem som helst.

 

En mus på muggen

Publicerad 2009-03-04 20:14:03 i Allmänt

Var upp en sväng på övervåningen idag, och av någon anledning har den ena katten bott där ett tag. Jag hittade givetvis en mus på mattan. Möss är ju som bekant lite farliga, framförallt när de är döda, så jag ropade upp min 5-åriga dotter så att hon fick ta bort den!!! Hon gick ner och slängde den men kom upp igen och säger. -Mamma jag har spolat men den försvinner inte. - Spolat säger jag förvånat, vardå? - På toaletten så klart. Ja, man kan ju inte vara störst alltid när man bara är 5 år. Det slutade med att jag fick gå ner och fiska upp den döda musen ur toaletten. DÖLÄSKIGT!!!

                                            Goa Moa efter en kväll i pulkabacken
                             

Inget godis i maten

Publicerad 2009-03-04 17:51:27 i Allmänt

Lägg INTE i en massa godsaker i din hunds mat. Den behöver inte skämmas bort med det - den kan äta ändå.
Och vad sklall man belöna träningen med om den redan är van vid att äta godis i maten???
Nej passa istället på att använda överblivna köttbullar o dyl. till ett kort extra träningspass inomhus.
Jag brukar låta Rally få apportera för att hon skall få något. Idag blev det en paprika mot en köttbulle, och sen mina glasögon mot ytterligare en köttbulle.Hon var väldigt konfunderad över glasögonen och letade efter något annat att hämta, men fattade till slut att det var de jag menade.
Hon har alltid fått hämta en massa olika saker.Tex fick hon väldigt tidigt börja apportera drickaburkar. På en utomhusutställning pep hon plötsligt iväg och "snodde" grannens nyöppnade dricka. Sådär lyckat.

Annars har Rally rätt så tråkigt nu. Trodde inte att hon skulle beröras särskilt av att vara ensamhund, men det gör hon.
Hon ligger mycket och är ganska iniativlös. Normalt sett brukar hon köra igång Race flera gånger om dagen, och de brukar gå ut en sväng tillsammans på tomten. Nu blir utesvängarna mycket korta, typ ut genom dörren och in genom altandörren på andra sidan huset. Kräver ju en hel del av mig!!

Jag hade en korkad idè att vi kanske skulle låna en hund ett tag. Håkan undrade vad jag tänker med?? Och ibland har han ju helt rätt. Att låna en hund skulle ju ge ytterligare en separation när hunden skall lämnas tillbaka igen. Inte bara för Rally utan även för Håkan som är grymt blödig. Och hur förklarar man det för barnen? Att den hunden skall snart flytta igen. Och hundarna kanske blir bästisar och då bara för en kort tid, Nej ingen bra idè,Vi får se om om jag kommer på nya ideerr???
Maja
                                   Måste man verkligen duscha???
                         

Träningstid ledig

Publicerad 2009-03-03 17:16:30 i Allmänt


Jag var tvungen att avboka min tid hos Sten Åstedt imorgon kl 10.45. Den är betald. Kan du ta den så ring mig
      // Maja

Namn och ålder?

Publicerad 2009-03-03 15:13:15 i Allmänt

Är hemma med barnen idag. Dagis är stängt och barnen är lite förkylda så vi softar.
De ritar och Moa skriver alla namnen. Moas är April Moa Yunmong Sannevi och William heter Helge William Dongjuan Sannevi. Jag frågar om de vet vad jag heter och William svarar April Dongjuan. Moa svarar Maria Martina???
Vem är Martina?? Jag frågar hur gammal de tror att jag är. 3år svarar W. 40 år svarar M.
Rätt är Eva Maria Sannevi - 45 år
Tjingeling

Barbie har flyttat

Publicerad 2009-03-02 21:28:20 i Allmänt

3 lass har gått från Sätila till Malin i Landvetter. Med torv, häst och massor av prylar, där kanske en femtedel av alla prylar används. Men det är en himla massa brahagrejer. Det har blivit en del flyttar det sista, men nu hoppas jag att vi "har kommit hem" och skall stanna här. Barbie går tillsammans med sin lillasyste My i hagen och de blev genast bundisar.
De gick på bete ihop förra sommaren och kommer såklart ihåg det.
William tjoar glatt i stallet - mamma titta en liten ponny, en sån vill jag ha. På stallet finns 2 shettisar Signe och Tuva som barnen kan få rida på. Skall bli spännade till våren att se.

   Här ett par goa grisbilder..
 
 

The show must go on

Publicerad 2009-03-01 22:03:23 i Allmänt

Ja så är det ju. Livet måste gå vidare ,och det gör det. Med upp och nedgångar.
Håkan var och handlade idag, och köpte leverpastej till Race, för att muta i henne medicinen med! Det tar ett tag innan man har vant sig. Men man gör det till slut.

Nu något helt annat.
Jag åkte in till stan häromdagen (det händer inte alltförofta). Mitt i stan, mitt i trafiken möter jag 2 ridande poliser. Det är rätt så ovanligt men jag tycker det är helfräckt. Men de rider alltid på kandar.Och min fråga är - Varför gör de det? För att ha en extra nödbroms? Eller av gammal tradition? Någon som vet?

Vill sända ett stort grattis till Lisa som med Tilda blev BIG-3 på VFK:s utställning igår. Bra jobbat och vad kul fär er!!

           

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela