Aprilshasthund

Bella & Eve

Publicerad 2019-03-31 18:29:51 i

Jag är i full gång med både Bella och Eve.
Eve har varit här i fyra veckor nu och har kommit väl till ro. Hon är väldigt snäll, lugn, väluppfostrad och lätt att hantera:-) Hon är gullig,nöjd och tacksam för att man håller på med henne. Hon är arbetsvillig, lättlärd och framåt. Vad mer kan man begära?   
Vi tränar på varierat, rider ut, tömkör,småhoppar, rider dressyr och longerar. Jätteroligt! Nu skall hon lära sig att galoppera:-)
 
Bella har jag ridit ensam i paddocken i ett par veckor nu i skritt och trav.Även hon skall få lära sig att galoppera och vi skall även rida ut själva. Hon behöver komma fram mer och då är ju uteritt toppen. 
Jag släppte ihop dem i hagen nyligen och givetvis har Bella sprungit och tokat sig, hon kan inte hålla sig när det är så roligt, så hon fick ett sår bak och blev lite svullen.
Typiskt fick vi ställa in löshoppningen idag som vi verkligen har längtat efter, men nytt tillfälle om två veckor...
 
Sen ett foto på Likearollingstone, Lars, som är såld och har flyttat till Malta🤩
 
 

Juvertumörer

Publicerad 2019-03-26 22:15:08 i

Rush har fått juvertumörer och en av dem växer!
Så det fanns inget alternativ, vi beslöt oss för att operera.
Det är en vecka sedan nu och Rush var faktiskt ganska pigg när jag hämtade hem henne på eftermiddagen i onsdags. 
Hon får ha en body på sig och är duktig och slickar inte på den.
Men i lördags så var hon sämre igen, operationssåret har en glipa och det kommer massor av sårvätska därifrån. Jag åkte till Västra med henne och de tog ett bakterieprov som visade på lite bakterier så in med antibiotika.  
Sen är det väldigt svullet och vätskefyllt,, ända ner i benet som är typ lymfangittjockt.
Men, de kunde inte sy ihop såret igen, eftersom det är så vätskefyllt så skulle det bara spricka upp någon annan stans igen. Hon får ha en handduk eller blöja innanför bodyn som byts massa gånger per dag, det är massor av sårtvätt och bara rastning i koppel på gräsmattan hemma.
De tog även ett prov för att kolla att de har satt in rätt antibiotika som vi får svar på i början på veckan. 
Nu måste det vända.....
 
Förutom att Bella har ett tjockt bakben,  så lovar jag att faktiskt skriva om något roligt nästa gång...
 

Tack Barbie

Publicerad 2019-03-05 17:23:00 i

Det gick inte att rädda min Silverpärla, min Finaste underbaraste Vän.
Min följeslagare sen 20 år tillbaka. 
I fredags fick hon somna in🧡
Hon fick en mycket ovanlig hudsjukdom som i hennes fall var obotlig. Hon fick feber som gick upp och ner hon hade utslag över hela kroppen som gjorde att hon tappade pälsen och det blev sår som vätskades. Men denna sjukdom satte sig även på benen och hon hade väldigt svårt för att gå, hennes ben var så svullna och vätskefyllda. Det var så synd om henne hon hade så ont.
Sjukdomen angrep henne väldigt aggresivt och när vi fått alla svar på bakteriodling och biopsi så fanns det inget att göra mer.
Det känns förfärligt ledsmat och tungt. Saknaden är så stor! Min älskade häst
Jag hade så gärna betäckt henne igen och haft en liten Springbankbebis efter henne, jag hade så gärna levt med henne i 20 år till,men så blev det såklart inte.
Nu får jag vara tacksam för alla 20 år som vi har haft ihop, det är unikt. Vi blev som ett gammalt gift par. Jag är tacksam för allt vi har upplevt ihop både med ridning och avel.
Det finns två avkommor efter dig, Barcelona som även har fött ett barbarn, Ballerina och är dräktig i år igen ( Bodestigs ) .Samt Bora-Bora som jag har kvar själv, min älskade Bella som påminner mig om dig varje dag.
Barbados Barbie Silverpärlan Babushka, min Fina fina Vän - Tack❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela