Aprilshasthund

Hedda halt

Publicerad 2019-02-22 22:55:21 i

I söndgs så gick Hedda på tre ben, hon ville absolut inte stödja på ena baktassen som oxå var svullen.
På måndagen fick jag en tid direkt på förmiddagen på Västra Djursjukhuset.
De röntgade direkt och undersökte väldigt noga
Här ligger Hedda på båren med varmt filt omkring sig
 
Men de hittade ingenting.
De bad att få ha kvar henne resten av dagen så att även ortopeden, Elisabeth kunde få titta på henne.
Men inte heller hon hittade något, bästa scenariot !
En kraftig stukning med koppelvila och smärtlindring samt antiinfl i 10 dagar
Och först idag så börjar hon gå eller ta liiite stöd på tån, så nu vänder det...
Lilla Hjärtat❤️
 
 
 

Till Slöinge

Publicerad 2019-02-21 09:16:17 i

Nu blev det inte så bra som jag hade hoppats med Barbie... Trots ny omgång med kortison och penicillin så fick hon ännu mer utslag igen. Hon hade även svårt för att gå. Distriktsveterinären i Kungbacka hade aldrig varit med om ett liknande fall och visste inte riktigt vad de skulle göra mer och jag valde att åka till Slöinge med henne.
Eftersom hon har haft lite feber så var det ju ett måste att de hade plats i isoleringsstallet och där hade vi tur för det fanns plats, en häst hade precis åkt därifrån.
De var så noggranna och duktiga när vi kom dit, de har det såklart kämpigt nu med alla virus och, influensa och kvarka som härjar. De klädde noga in sig i rymdvarelseliknande kläder innan de började undersöka Barbie.
De började med att ta ännu fler blodprover och ett prov i buken. Nu lämnade jag så att de fick arbeta ostört med Barbie.
På kvällen igår så ringde veterinären - de nya proverna visade trots allt på att hon har en infektion i kroppen. De har tagit prov på krustorna som visade sig innehålla bakterier. Så de tror nu på en bakteriell infektion i huden. De fick ge henne lugnande så att de kunde tvätta alla svullnder med bakteriellt schampo. Hon hade sååå ont mellan bak och framben där hon hade typ miljarder svullnader, de hade aldrig kunnat komma åt annars. Trots att det gjorde så ont verkade hon ändå tycka att det var skönt.
Nu väntar jag på att de skall höra av sig igen så jag får höra hur det har gått...

Knottror

Publicerad 2019-02-18 13:29:22 i

Skräcken när man får en film och bilder på sin häst när man är på semester och hon är jättedålig!!
Hon har fått någon typ av allergisk reaktion  Full av nässelutslag över hela kroppen men mest på vänster sida. Hon är svullen i bakbenen som går upp och in emellan bakbenen fram till juvret som är som en hårt pumpad handboll och vidare i en hård kaka längs med hela magen.
Hon har feber och har jättesvårt för att gå.  Man vill ju bara ta flyget direkt hem.... Men veterinären fick komma ut och många supersnälla tjejer i stallet som har hjälpt till. Hon fick kortison och penicillin samt att de tog blodprover. Proverna visade sig vara ok. Men även nästa dag fick hon kortison och det blev lite bättre.
Igår var jag hemma igen och knottrorna hade blossat upp igen. Nu skulle jag ge henne Metacam istället för att se om det kunde få bukt på det. Febern har gått ner och imorse så var det lite bättre,
hon äter och är pigg och arg och går mycket lättare,hoppas nu verkligen att det håller i sig så att det inte vänder igen. 
Och vad det var som utlöste det det lär vi aldrig få veta, det kan vara precis vad som helst...
 
 

Barbie är halt

Publicerad 2019-02-06 22:51:10 i

Barbie har haft lite otur det sista... Först hade hon kolik som veterinären lyckades häva snabbt och bra, som tur är....
Sen fick hon ett spiktramp under en skrittur i skogen. Mot slutet av turen blir hon plötsligt halt och det syns ett sår i sulan i hoven och hon får ledas hem. Såret tvättas och läggs om och hon får en extrasko att ha på sig dygnet runt.
Skon var superbra, skyddade mot fukt och smuts. Men det ville inte ge sig så Bästa hovslagarFia fick komma ut och kolla hoven. Då hade det blivit en hovböld av det hela. Ingen värme i hoven eller feber tack och lov. Hon får öppna lite i sulan och på med en skyddande sula och värsta bandaget igen. Tur att jag köpte 2 nr för stor sko så allt får plats !! Igår satt jag upp för att kunna känna hur hon rör sig och hon var ren i skritten men när jag travade på asfalten var hon lite halt. Sååå nu får hon 10 dagars vila till och sen hoppas jag innerligt att det är över...
Uppe på detta så är hon en dag blodig i svansen....hjälp vad har nu hänt? Efter ordentlig genomgång hittar jag lite sårskorpor i svansen och det har kliat. Hon har kliat svansen mot krubban så det har börjat blöda. Så då behandlas även svansen nu då, tvätta med grönsåpa varje dag och på med massor av Helosan . Pust, nu får det räcka:-) Stackars Lilla Fina Silverpärlan❤️

Hundspa

Publicerad 2019-02-04 08:53:52 i

Vi har varit på spa på Varbergskusthotell, så härligt.
Rush fick följa med denna gången och det var så lyxigt att verkligen känna sig välkommen med hund på hotellet.
Vi fick tips om var vi kunde promenera eller bada med hundarna.
Vi fick matskålar med underlägg och ett lakan till soffan:-)))
 
Dessutom, vi var ju på spa, ett kit med schampo till lilla jycken😍
 
Bra gjort säger jag, vi kommer mer än gärna tillbaka...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela