Aprilshasthund

En sorglig dag

Publicerad 2009-02-28 21:53:31 i Allmänt


Det gick tyvärr inte att rädda Race. Hon blev bara sämre och sämre. Låg mest och ville varken äta eller dricka. Det gick inte heller att få i henne medicinen till slut. Imorse tog vi det tunga beslutet att hon skulle få somna in. Det är oerhört sorgset att mista en familjemedlem. Man bara gråter. Hon fick inte bli 11 år. Hon jagar nu ripor på heltid.
Vi saknar dig redan - massor  Tack för de år du gav oss
                                         Matte & Husse

                                

Race är skitdålig

Publicerad 2009-02-27 21:47:54 i Allmänt

Race är skitdålig!!!! Igår fick vi åka till veterinär igen, och det var inte bra. Hon hade 40 graders feber och vid undersökning trodde de att hon kunde ha lunginflammation. Men så väl var det inte. Vid röntgen hittades en tumör större än ett ägg. Den sitter så att den påverkar strupen, vilket kan förklara att hon ibland bara står på mattan och flämtar och inte heller alltid vill äta. Vi fick en medicin som starkt skall kunna påverka lungorna. Låter skumt, man kan ju inte påverka en tumör. Men vi fick iallafall med henne hem och även ett uns av mikrohopp.
Idag på dagen var tempen 39.0 och när vi tog en kort promenad galopperade hon ett par prång!!! Men sen har hon bara legat och vilat sig. Det känns hopplöst.  Kvällstemp 39.7 Vi får se imorgon hur det blir.
Om det fanns en gud.......

7 plusgrader i morse

Publicerad 2009-02-25 22:27:46 i Allmänt

Tänk vad jag vart sur imorse när jag såg att det var 7 plusgrader ute!!!
Jag hade födelsedag idag och jag visste att jag skulle få turskidor i present av Håkan.
Igår var det lite snö kvar på isen så jag hoppades att den skulle ligga kvar till helgen så att jag skulle få prova mina skidor. Men tji fick jag, inte en snöflinga kvar, bara vatten på isen. Nu har de haft stora tävlingar i Landvetter nyligen och de har pumpat ut massor av konstsnö i spåren. Jag får åka dit och se om det går att provåka där.
Saken är att vi skall åka till Funäsdalen i slutet av Mars och för första gången skall vi jaga på snö Rally och jag, tillsammans med Lisa och hennes familj. Det kommer att bli en syn för gudarna, vi kan ingenting varken Lisa eller jag. Nu har vi iallafall skidor så vi kan träna lite!!! Vi kommer att resa med några riktiga gamla rävar så vi får ju såklart massor av hjälp. Skall bli fantastiskt roligt. Vi reser sönd till torsd. Förhoppningen är att Håkan och barnen åker till Sälen på torsdagen och så stannar jag där på hemvägen, sen blir det slalom till sönd. Vilken vecka va?? Blir därför ingen start på provet på Öland men jag hittar nog något annat lämpligt prov längre fram.
Tack för all uppvaktning idag           Kramar Maja

                                                         Varning för renar på fjället
                                

Är du bjuden på Bröllopet?

Publicerad 2009-02-24 21:52:50 i Allmänt

Ja då skall då Prinsessan Victoria och hennes Daniel till slut förlova sig och därefter gifta sig.
Jag ställer frågan - Är man bjuden på bröllopet? Det är ju vi som betalar det, då borde vi få komma på festen. Eller hur?

Idag har det varit en heldag med massa uppackning och ombyggnad på jobbet. Lite svettigt. Vaknade dessutom med att ha tagit över Moas förkylning ( igen ) så man är väl inte superalert.
Orkade med ett ridpass efteråt och Barbie känns så fin, så fin.

På Lördag blir det en inofficiell hundutställning för Rally. Hon har varit lite spak i ringen så hon behöver lite träning.
Det är Västsvenska Fågelhundsklubben som arangerar på Strömmaskolan i Sätila och vi har ju bara 20 minuter dit.
Det är hela 7 Gordonsettrar anmälda!!! Fler än vad det brukar vara på en nationell. Lisa skall dit med Tilda men sen får vi se vilka de andra är. Hoppas det är några nya bekantskaper. Kul skall det bli.
Borde ha badat och frissat henne idag men har ej hunnit. Får försöka imorgon.

// Maja

Slö söndag

Publicerad 2009-02-22 22:38:23 i Allmänt

Igår var det som sagt partaj på Gothia. Och jag va faktiskt på stan ända till efter kl 1. Bra för att vara mig.
Man kan ju fråga sig hur vissa elitryttare fixar att partaja hela natten och sen upp tidigt och prestera nästa dag???
Eller om det ens är lagligt att tävla dagen efter? Det är klart att det inte är.
En annan har varit seg hela dagen., och har inte prsterat särskilt mycket. William skulle givetvis vakna vid 6 och ville inte somna om. Vi har slumrat och kollat på film i soffan halva dagen.
En annan sak som  man förundras över är vaför de partajar i vita ridbyxor?? Är de inte tillräckligt kända i jeans?
Ja,ja nog om detta.
Wiliam o jag tog en pulkatur i skogen  frampådagen och Rally fick dra. Nyttigt för henne för det var lite kuperat. När vi till sist kom till pulkabacken ja då hade Wiliam somnat!!!
Moa fick vara inomhus idag med och vila sig. Hon är feberfri nu men jag tror inte hon orkar en hel dag på dagis imorgon så hon får följa med oss till jobbet på säljmöte
// Maja

Rally drar

Publicerad 2009-02-21 13:04:39 i Allmänt

Det har äntligen kommit lite snö, men bara lite. Iallafall såpass mycket att Rally nu kan dra på isen. Hon fick dra William i pulkan idag. Moa fick vara inne med pappa för hon är lite sjuk. Rally hade lite svårt att fatta varför Race fick springa lös och hon själv gå i koppel. Men hon gillade det nog ganska bra ändå. Både William och Rally ville såklart öka tempot med påföljden att jag var tvungen att springa med runt sjön. Pust. Men jag hade stegräknaren på så det blev ett par tusen steg extra. Det är så härligt med vinteraktiviteter. Synd bara att jag inte har några skidor för det hade nog gått med ett rasande tempo. Skall köpa skidor på vinterrean som startar nu.
Jag tror att vi gör Moa sällskap nu och sover middag en stund - jag måste ju orka partaja ikväll och vi vaknade 6.15 idag.
Sist jag partajade var det jag o Lisa som skulle göra stan - vi var hemma före 22!!! Vi får se hur det går denna gången??

En helt vanlig fredag

Publicerad 2009-02-20 21:58:04 i Allmänt

Upp tidig morgon för att åka iväg till Sten och träna. Det är alltid fantastiskt kul att komma dit. Man får se många olika fina hästar ( inte ponnies som inte alls är min grej - ännu). Sten red sin unghäst efter Danone före mitt träningspass. En sån härlig trav!! Hon bara joggar och ändå händer det så mycket. Kul att se.
Barbie känns fantastiskt fräsch och är så rolig att rida. Vi gjorde inte massa svåra saker men hon är ju nyss igångsatt.
När jag rider numera tänker jag alltid - Jag skall inte motionera henne utan jag skall utbilda henne. Det funkar väldigt bra på mig för jag blir mer koncentrerad. Jag hade två delmål under vintern och det var att lära Barbie att rygga och att befästa bytena. Ryggningarna sitter jättebra nu. Härligt när man når sina mål. Byten har det inte blivit så många under vintern då Barbie ju har behandlats, men det får bli under våren istället.
Sen var syrran och Cornelia hemma och vi åkte lite pulka i den knappa snön. Cornelia som är ett år och nyss har lärt sig att gå tyckte det var roligast att gå upp o ner för backen.
Sen är det fredagsmys och då dukar vi vid lilla bordet och lägger på nalle Puh-duken. Barnen dukar och tycker det är urmysigt. Moa har beställt räkor till middag - vilket inte är räkor egentligen, utan kräftor. Och då är det bara klorna hon vill ha, och hon äter allas klor.
När vi hämtade posten idag frågade Moa om det var någon barnpost, så svarade jag. - Nej det är bara räkningar
Moa svarar - Jag vill äta räkningar ikväll!!!
Hmm, så kan det vara när man fortfarande har mycket att lära

Imorgon blir det party med brudarna på Scandinavium och pubarna!!!
Varning, varning för det kan gå vilt till

Det var fuxarnas dag på Scandinavium idag

Publicerad 2009-02-19 21:43:27 i Allmänt

Jag var och kollade dressyren på Scandinavium idag. Det är alltid kul att komma dit, man får se massa fina hästar, man träffar några "kändisar" och i bästa fall blir det även lite shopping.
Det var en massa fina fuxar till start idag.
Först av dem var Normandie - inte så fin men charmig - väldigt stor och lite tittig
Sen var det Maria Erikson och Galliano - alltid ett kul ekipage att se
Sen var det en holländare e. Jaxx - skitfräck
Efter den startade Heike Kemmer med Royal Rubin - en spektakulär fuxhingst
Näste man var Briar - jag är absolut inget Briar-fan, men kan ändå inte låta bli att älska honom, han har sån power
Men har han inte märkliga travökningar??
Dags för Minna Telde och Don Charly som hon ju nyss har köpt själv för en massa pengar - Är det de som skall ta över tronen efter Jan-Briar?? Otroligt populära
Sista fuxen är Donatha S e. Donnerhall
Alltså nästan halva startfältet var fuxar - och ni vet väl att jag har en 2-årig fuxhingst på vänt? Hihi
Nämnas bör att av 15 startande är det 3 ryttare som missar halt och ryggning vid C. Och nu snackar vi eliten!!
Vann gjorde Jan Brink - Briar och jublet stod högt i tak.

                      

Gick sen ett varv på mässan men det blev inga fynd för mig. Har svårt att hitta när det är så mycket folk och trångt.
Är väl inget shoppingproffs. Hiitade iallafall en liknande ihopvikbar pall att ha i stallet som jag säljer i Lilla Butiken, fast för 3 gånger så mycket pengar!!!

Att ha en gammal hund

Publicerad 2009-02-18 22:30:51 i Allmänt

Våran goa Race börjar bli lite gammal och rostig. Hon blir 11 år i sommar.
Vi fick operera bort livmodern strax innan vi åkte till fjällen, hon hämtade sig rätt fort och mådde rätt bra.
Stort tack till Mamma som tog hand om henne med tratt och allt när vi var i fjällen.
När vi kommit hem igen blev hon snabbt sämre. Febrig, darrig och bara låg ner.
Husse fick åka till veterinär med henne igen och hon hade fått en infektion till följd av operationen då hennes immunförsvar såklart var lågt. På med den tredje omgången med Ampivet. Känns inte alls kul.
Race har alltid varit pigg och alert. Helt plötsligt blir hon en gammal hund. Det kommer fort och man blir så överraskad trots att man känner till att hon är född på 90-talet. Ritzie blev 13 år och Daisy 14 år.
Hoppas att vi har några goa år kvar ihop...
Matte

Mina hästar är bäst

Publicerad 2009-02-17 19:33:01 i Allmänt

I sadeln igen efter en veckas uppehåll.
Det är alltid lika kul att rida efter lite vila. Tömkörde igår och Barbie var kanonfin. Red i ridhuset idag och efter att Barbie påmint mig om att hon är en känslig dam och kräver mjuka hjälper så gick hon superbra. Är laddade som tusan och har bokat träning för Sten på fredag. Skall bli kul
Ser även fram emot att flytta i månadsskiftet. Jag har varit på väg till Malin tidigare men då har det kommit annat ivägen.
Skall bli kul att stå i samma stall som My och kunna följa henne lite närmre.Malin skall även hon betäcka i år och då får ju fölisarna sällskap. Kul

En ska som jag kan bli lite matt på är de hästägare som säger
- Nej, hon är inte så rolig att rida så jag skall nog betäcka henne. Eller
- Denna hästen gillar jag inte alls, så hon får gå i avel.
Men hur tänker man då? Hur kan man avla på en häst man inte gillar? Avkomman kan ju faktiskt bli likadan!!
Som tur är så är mina hästar bäst och vackrast i hela världen.
                Det tycker iallafall jag

Vilken kanonvecka

Publicerad 2009-02-15 23:58:54 i Allmänt

Vi har haft en riktig supervecka!!!
Fantastiskt bra skidåkning, både jag o Håkan har fått åka en del och det har varit jättekul. Moa har passerat stadiet barnbacke och svänger och bromsar hur bra som helst. William fixar stolt knappliften själv, men behöver lite mer stadga i kroppen för skidåkningen. Tim speedar helst snabbt utan att svänga.
Vädret har varit riktigt fint. VACKERT. Klarblå himmel, strålande solsken och 1 meter snö. Man kan inte säga annat än att vi är helt nöjda med Funäsdalen och återkommer gärna. Hem körde vi via Norge och det tog 10 timmar mot 13 upp. Mycket bättre väg.

Kolla in årets bruksprovssegrare i gångarter!!!!! En riktig snygging

                                           Damino SD e. Don Romantic - Amiral

                

                                     

                

JAG GILLAR SNÖN

Publicerad 2009-02-13 00:04:53 i Allmänt

Tänk att i skidskolan idag så var Moa så taggad att hon åkte först i ledet när de skulle bilda en "orm".
Våran lilla blyga , försynta Moa var först - gång på gång. När sen Håkan fick reda på att det var tävling imorgon för de barnen som vill, så var ju Håkan supertaggad. Försöker dämpa honom, men det är inte så lätt.
Det är så roligt att se ungarna. Jag tror faktiskt att detta är den roligaste semestern de har haft någon gång. Vi avslutade skiddagen med att ta liften en bit upp ovanför barnbacken (inte William), och Moa var salig.
På kvällen sen var det scootertur med släp för barnen och grillning uppe på skidtoppen.

En sak som jag måste medge är att jag efter alla år har insett att JAG GILLAR SNÖ!!!!
Har alltid tyckt att man varit lite galen om man åkt på skidsemester när man kan åka till solen och värmen.
Har alltid ogillat att frysa. Och det är ju hopplöst att rida när det är för kallt.
Eller som William sa på dagis - Jag skall rita en teckning till mamma - Jag skall rita solen, mamma blir så glad då!!!
Men nu har jag hittat annan glägje i vinter och snö.
Att åka skridskor med barnen
Att åka skidor hela familjen
Att låta hundarna dra pulka
Sen är det ju grymt bra att galoppera i snön, och som Sten Åstedt alltid säger - Det du förlorar i längd skall du vinna i höjd och det gör man ju absolut i snön.
osv osv
Ja, jag gillar faktiskt snö o vinter nu. Hoppas att det blir lite snö i Götet, och att vi kan åka till Sälen en helg i April...

                          SKIDSKOLAN
              
                                    TIM
              

                         MOA RULLAR I SNÖN

              
                                            WILLIAM I SNÖN
              
                                KORVGRILLNING I BACKEN JÖRGEN O HÅKAN
              
                                HÅKAN LINUS & MONIKA
              

Plats ledig

Publicerad 2009-02-12 15:20:53 i Allmänt

Vi har plats kvar i bilen och på träningen hos Per Ohlsson i Tomelilla.
Vill du åka med?
Vi åker på sönd 22:e Feb, tränar må och tisd. Hemfärd ti em.
Hör av dig om du är intresserad.
Maja

MINUS 30 GRADER

Publicerad 2009-02-11 20:32:44 i Allmänt

Ja det var rätt kallt i morse, hela minus 30 grader. Jag har faktiskt aldrig varit med om kallare. Men skulle det vara lika många grader hemma skulle man inte gå ut. Här är det skillnad. Men kallt om kinderna är det.
Barnen hade skidskola klockan 9.00 och det var bara att bege sig dit.
Igår var det -22 på morgonen och vi var tveksamma till om det skulle vara ngn skidskola pga kylan. Håkan knatade upp och frågade. - Blir det något idag?
- Ja, det är klart. Vad menar du?
- Det är 22 minus.
Hon tittade väldigt frågande på Håkan och fattade faktiskt inte vad han menade.
Så när det nu inte var mycket kallare idag så kunde vi ju inte fråga igen.
40 minuter fixade de, sen avbröt vi.
In i stugan för lite värme o lunch. Sen var det fantastiskt - knallblå himmel - strålande solsken.Otroligt vackert.
Man blir väldigt sugen på att jaga när man är här på fjället. Det får bli återresa hit.
Hursomhelst så har de lärt sig massor i backen. Moa fixar liften och barnbacken helt själv!!
William fixar det med lite lätt stöd. De tycker det är jättekul. En gång till säge de hela tiden. Vet inte om Moa har haft så här roligt någon gång förut. Hon skrattar hela tiden i backen.Dessutom är ju hennes idol Tim med och idag åkte han med Moa hela eftermiddagen. Lycka!!!

13 Timmar i bil

Publicerad 2009-02-09 17:18:20 i Allmänt

Resan till Funäsdalen var låååång. Hela 13 timmar tog det.
77 mil i bil är inte jättelustigt. Dessutom med 3 barn barn därbak, som har det trångt med ryggsäckar, täcken o kuddar.
Förutom våra två så har vi med oss Håkans systers pojk Tim som är 9 år gammal.
Mot slutet av resan så snöade det dessutom en del och vid möte blev det en massa snörök så man inte såg någonting.
Men , men nu är vi här.
Idag har vi fixat med pjäxor, skidor och hjälmar till hela kompaniet.
Moa & William har provat både skidor och pulkaåkning och tycker det är jättekul.
Tim har åkt skidor hela dagen och efter en trög start funkar det mycket bättre mot slutet.
Själv har jag inte kommit upp i backen ännu, har mest servat barnen med utrustning och hjälp upp för backen.
Imorgon blir det skidskola för alla 3 barnen och då skall jag passa på att åka.
Ha dé så länge

Jag gjorde en "Karin"

Publicerad 2009-02-07 11:22:46 i Allmänt

En av alla de saker som jag inte hinner med att göra är att gå till frissan.
När det är som värst och jag känner att jag inte vill offra 4 timmar så lägger jag i en toning i håret.
Då brukar håret iallafall se levande ut .Denna gången blev det svart - väldigt mörkt.
Vet att Karin gjorde ngt liknande och borde ha lärt mig av det, men ickke.
Har dessutom varit förkyld i 2v. med allt vad det innebär med blekhet och röda ögon.
Ni kan ju gissa hur jag ser ut!!!
Hoppas det finns en frisör i Funäsdalen

Nu laddar vi för medlodifestivalen ikväll och en heldag i bilen imorgon till fjällen

Barbie på töm

Publicerad 2009-02-05 22:00:04 i Allmänt

Igår fick Barbie jobba lite på töm.Hon börjar komma igång nu, men jag tutar inte på  för fullt eftersom jag är bortrest nästa vecka.
Sen blir det flytt tll nytt stall och nya kompisar strax efter det.
Och sen blir det betäckning!!!!! Känns jättespännande.
Det lutar fortfarande åt Hohenstaufen II för den lilla damen.
En hingst på 168cm med trakhener och fullblod i stammen.
Han skall ha ett supertemperament och en väldigt fin överlinje. Har bara sett honom på film så det skall bli jättekul att se honom live på Tullstorp i Mars.

Race börjar att piggna till litegrann och har äit i kväll.
Vi gick en riktigt kort promenix och för första gången hade jag en gordon som GÅR med på promenaden.
Och inte skenar runt i skogen som en vilde. Hoppas det ändras snart.
Sen får hon ha krage på inne och det är ju alltid ledsamt.

Idag damp Ridsport ner i brevlådan - så kvällen är räddad

Tjingeling

Race är opererad

Publicerad 2009-02-04 22:08:21 i Allmänt

Vi var hos vet förra veckan med Race och misstänkt livmoderinflammation.
Trots pennicillin så har symtomen ökat sen dess, så vid besök idag igen konstaterades att det var lika bra at ta fram skalpellen.
Jag lämnade henne där och fick hämta igen vid 15-tiden.
Det är ingen vacker syn när man hämtar. Hon låg fortfarande med dropp och darrade då hon höll på att vakna upp.
Operationen hade gått bra tack och lov. Det känns alltid riskfyllt när de skall sövas och karvas i.
Livmodern var inte så stor, men den var ful. Likaså var äggstockarna fula. Sen var hon väldigt blödningsbenägen i
muskulatiren runtikring och de va oroliga för en blödning. Men allt har gått bra och hon skall må som en prinsessa.
Men det där med prinsessa kanske dröjer lite då hon fortfarande är väldigt vmmelkantig och dessutom har kissat ner sig under dgen.
Stackars gamla tant - hon blir 11 år i år.
 och eloge till Hans-Jörgen & Co på Lerums Djurklinik som alltid är profssiga som få, och dessutom har takt och känsla.
Förutom operationen har de klippt klorna, kollat analsäckar, tagit bort tandsten och dessutom dragit en tand som var ful!!
Detta gör de  alltid som rutin när hundarna ändå är sövda.
En annan klinik tyckte jag skulle gå till tandläkaren med Race á 3000-4000krHost & Nys

Publicerad 2009-02-03 10:08:19 i Allmänt

Förkylningen vägrar släppa taget om denna familjen. Alla 4 släpar med den i olika grad.
Såklart hinner vi bli friska innan vi beger oss till fjällen. Vi åker på söndag.
Vi har anmält både Moa & William till skidskola, skall bli så spännande att se hur de fixar det.

Jag blir riktigt peppad av glada tillrop och ökat antal besökare på min blogg.
Igår var vi över 50-strecket och det känns ju kul. Nina lärde mig när hon var hemma sist att man kan gå in och kolla ifrån vilka länder besökarna är. Döm om min förvåning när man ser att det finns bl.a från USA, Canada och tom Japan.
Undra vad det är för snubbar??

Tror jag skall lägga mig på sofflocket och kolla en film!!

Maja

Vilken underbar dag

Publicerad 2009-02-01 22:16:50 i Allmänt

Strålande solsken, ngn enstaka minusgrad och klarblå himmel. En av dessa fantastiska vinterdagar med flera timmar på isen.
Först William, jag & jyckarna på promenad. Det har kommit lite lite snö på isen, så äntligen får hundarna vara med och galoppera. Vilka ytor det blir att röra sig på!! Sen hem och hämta Moa och skridskorna. När William och Race har tröttnat så kan jag Moa och Rally ge oss av i full sula över isen. Så härligt. Moa har lärt sig massor denna hennes första vinter på isen. Snart kan vi åka runt hela sjön - bara den åldrande mamman orkar så!!!

Imorgon bär det av till Ullared igen och vi skall nymontera och bygga om. Det lär ta lite tid, så med ner följer min goa kollega Ing-Britt .
Detta riktiga krutpaket. Hon har varit på firman i massor av år och brinner fortfarande lika mycket. Ibland så mycket att hon blir överhettad!!!
Alltid lika kul att jobba med dig!


Lägger in ett par goa vinterbilder
                                              
                            Alla 4 poserar gladeligen
                    
                          Moa gör segergest a´la Anja Pärsson
                   
                                 William likaså
                  
                        Sen kom grannens hund Enzo ut på isen
                 
                        Moa är vig  precis som sin mamma
                
                     Fortfarande lite vingligt på benen
               

                

To Blogg or not to Blogg - That´s the question

Publicerad 2009-02-01 09:48:54 i Allmänt

Har nu bloggat ett tag och ställer mig frågan. Varför?
Det driver en liteatt antal besökare ökar, men egentligen, vad spelar det för roll?
Hade i Januari 1071 besökare med max besökare 48 st på en dag = första månaden över 1000.
Då vill jag såklart ha ännu fler nästa månad, har nu snitt 35 per dag. Hur gör man för att få fler?
Men varför?
Man borde ha ett budskap att komma med. Något som ger något. Så att det finns en vits med bloggen.
Att lära sig har varit en drivkraft för mig, men nu kan jag ju det.
Att träffa folk som man inte gör så ofta annars är även det drivande.
Jaja, vi får se hur det blir...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela