Aprilshasthund

Gott Nytt År

Publicerad 2012-12-31 16:37:15 i

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla
Hoppas att det blir ett nytt spännande år med nya utmaningar...

Snart dags

Publicerad 2012-12-30 22:59:03 i

Det är snart dags för utställning igen. Och det blir många hundar från Sansetters Kennel i år:-). Alla behöver trimmas och några behöver ringtränas. Önskar att jag hade alla hemma en vecka innan så att man hann o träna lite. Men men det får bli som det blir, det blir det ändå. Om allt funkar och inte nerverna blir för framträdande så kommer Moa att göra debut i utställningsringen. Det hade varit så kul, vi har pratat om det länge men inte hittat någon lämplig utställning. Kanske inte My Dog är den bästa att starta med men det är iallafall på hemmaplan. Det får bli Rally som hon ställer i så fall. Sen är tanken att de även skall vara med på VFK:s utställning på Strömma i Feb.
Vi håller tummarna för detta...

Träning och Tävling

Publicerad 2012-12-30 00:06:20 i

Puh, nu har vi firat Jul ett tag och man kan ju tycka att man skall vila då!!??
 
Nu har jag satt lite press på mig och anmält mig till en tävling!! OMG , hur tänkte jag där?
Menmen, jag anmälde mig till GFRK:s seriedressyr där första omgången går den 20 Januari.
Känns kul att ha ett mål att jobba mot och se fram emot. Och fantastiskt att få komma ut på tävlingsbanan igen:)
Jag tror att det är 9 år sedan sist, då var Barbie 5 år och jag red LB, nu blir hon 14 år och jag skall starta LB igen. Stor stor suck!! Men så är livet.
Det där med att anmäla var ju inte helt enkelt, det har ändrats lite sen sist, allt sköts numer via datan. Ett krux var att det var så länge sedan jag tävlade så mitt Gröna Kort fanns inte registrerat. Hahhahaha, jag säger då det. Får ringa till Distriktet och lösa det. Sen skulle man betala anmälningsavgift, licens samt medlemsavgift. Det gäller att komma ihåg allt. Men det håller mig igång och jag har något att fokusera på. Imorgon skall jag provträna för en tjej som hjälpte mig när Barbie var yngre, skall bli jättekul att testa igen. Men rätt nervös blev jag, hon kommer såklart att tycka att jag står och stampar på samma ställe hela tiden?!?! Eller såklart att hon inte bryr sig om det.
Kul skall det bli iallafall.
Kanske jag skall ha en rosa kavaj när jag skall ut på banan igen???
 
Här är en annan som jag gärna skulle träna för!
Elisabet Lundholm kommer o har Clinic på GFRK
Jag har sett henne förut och hon är helt klart värd att gå och lyssna på
 

Välkomna måndagen den 11 februari 2013

till Göteborgs Fältrittklubb

Kl. 17.00 till ca 20.00

Se, lyssna och lär

Följ den röda tråden genom ridningens svåra konst från unghästar, ponny och till svår dressyr

Kostnad 200:-/deltagare

Fika finns att köpa i cafeterian

Clinicen faktureras efter anmälningstidens utgång

Anmälan senast 1 februari-13 via vår hemsida,

www.ridsport.se/goteborg

VARMT VÄLKOMNA!

 

God Jul

Publicerad 2012-12-24 01:25:59 i

God Jul
och ett riktigt
Gott 2013
önskar jag Er

Barbie & Jag

Publicerad 2012-12-19 22:46:51 i

Man märker att det är stor skillnad på att hålla igång en häst jämfört med två. China rids inte alla nu så jag lägger all fokus på Barbie. Hon rids i stort sett varje dag. En gång i veckan rider jag lektion för Karolina och det går stadigt framåt och det är verkligen jättekul:-). Jag börjar faktiskt att bli riktigt tävlingssugen!!! Hoppas att vi kan komma ut till våren. Vi tränar mycket på att kunna sitta ner i traven och att kunna rida henne ordentligt i galoppen. Två så enkla basvaror som ändå är så svåra!
Är lite sugen på att vara med på GFRK:s seriedressyr, för att verkligen komma igång. Någon annan som har tänkt sig att åka på den? Vore kul att åka ihop. Sen hoppas jag att vi får till en programridning hos oss i februari och sen, ja då är man väl igång då?
Ja vi får se hur det blir
Det är Du & Jag nu Barbie
Här är Barbie efter ett pass i ridhuset
och i boxen med sytt nya hallonröda täcke som hon har fått i julklapp

Nytt godis

Publicerad 2012-12-18 15:13:12 i

Har ni provat dessa?
Små "deorullar" med smak av tex bacon:-)
Jag köpte två olika och har testat dem i samband med apportträning. Hundarna tyckte att det var Väldigt gott och apporterade mer än gärna. Skall bli spännande att testa dem med fågel...
Kanske detta är lösningen????

Snö

Publicerad 2012-12-17 09:20:43 i

Vi fick ju massor av snö i Götet. Inte vad vi är vana vid så här tidigt på säsongen. Det blir ju svårt att springa för hundarna då de får sådana snöbollar mellan tårna. Slängde ut en fråga på Fb om hur man lättast åtgärdar detta , och svaret var klipp och klipp mer. Jag trodde att jag hade klippt eftersom jag nyss varit på utställning, men beviset säger annat. Men idag ser det ut så här i stan, inte en snöflinga. Precis som det brukar se ut i Götet!

Lucia

Publicerad 2012-12-16 00:01:18 i

Här kommer en radda med foton från vårt Lussetåg.
Kul hade vi och tradition skall det bli:-)
Nästa år  tränar vi in texterna lite tidigare så sitter sången perfekt!
Intensiva förberedelser
Pepparkaksgumma
William och Moa har pyntat Zlatan fin
Sol är tärna
Rudolf med röda mulen
Babsan är tärna
Tomtemor och Tomtenissa
Hela Lussetåget på väg in
Uppställning
På väg ut igen
De båda tärnorna
Tomtarna
Efteråt var det lite enskild fotografering
 
 

Lucia

Publicerad 2012-12-14 08:48:57 i

Så här mysigt hade vi igår på Lucia.
Lagade middag och bakade lussebullar ihop med barnen:-).
Idag blir det lussetåg i stallet med hästarna. Zlatan skall få glitter i håret av Moa. Får se om jag inte kan hitta någon glitterspray på jobbet idag så det skimrar ordentligt.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/849916/images/2012/pic_50cad901e087c3503e494b42.jpg" class="image">

Inställt

Publicerad 2012-12-13 11:26:28 i

Tyvärr blev det inställt med Svante Andersson!!!

Luciatåget får väl bli desto längre då:-)

Tack Carolin

Publicerad 2012-12-12 19:50:45 i

Jag har haft den stora förmånen att ha en medryttare till Barbie, faktiskt under ganska lång tid.
Carolin har ridit två gånger i veckan, har haft stoooort tålamod med Barbie, aldrig haft bråttom, tränat för instruktör både i dressyr och tömkörning, hjälpt till med fodringar osv osv. Men nu är den tiden över och jag vill bara sända ett stort och varmt TACK till dig Carolin, för allt som du har gett Barbie och gjort för henne ( och även mig )
Önskar dig Lycka till framöver, vad det nu blir?!?!
Jag hoppas att vi kommer att ses i stallet.
 
 

Lucia

Publicerad 2012-12-11 09:07:36 i

På fredag kl 18.00 skall vi ha Luciatåg i ridhuset. Många hästar och ryttare skall vara med:-). Får se om det blir några spännande kreationer? Det kommer att bli sång, ljus, glögg o pepparkakor. 
Efter det, kl. 19.00 blir det en demokväkl med Svante Andersson. Han hanterar hästarna mycket från marken, men han rider med.  
Barcelona skall vara med som "demohäst". 
Kom !!!

Roligt

Publicerad 2012-12-10 10:43:32 i

Ibland är det verkligen kul att vara uppfödare och få nöjet att få följa avkommorna på nära håll:-)) Igårkväll när jag red så var Karolina med Barcelona samtidigt i ridhuset. Karolina tränar mycket från marken och med hantering och acceptans. Det var en fröjd att se hur enkelt Lilla Babsan följde varje vink!! Trav, skritt, vänd, halt, sänk huvudet osv. Hela tiden totalt avslappnad och med ett stort förtroende för sin förare:-)  Dessutom fick jag se lite trav, och ja, trava kommer hon att kunna göra, inga tvivel om den saken. Jag önskar er ett Stort Lycka Till i framtiden och jag är såååå glad att få följa er på nära håll

Utdömd

Publicerad 2012-12-08 23:33:18 i

Med stor sorg och enorm ledsamhet så är det bestämt. China behandlas inte mer. 
Han är av veterinär utdömd pga kronisk hälta. Jag trodde aldrig att jag skulle gå igenom det här igen, var säker på att jag hade gjort mitt på den fronten. Men tydligen inte. Vet inte vad jag skall säga, men det finns inget att göra. Det känns bara så himla  orättvist. Denna vänliga själ med sin vilja till att arbeta och alltid göra sitt bästa. 
Livet som häst eller livet som hästägare är inte alltid så kul!

William 7 år

Publicerad 2012-12-06 08:42:33 i

Idag firar vi våran Goa William som fyller 7 år!!!
Grattis stora killen:-)

Gaaaah

Publicerad 2012-12-04 12:13:16 i

Vilken vinter det blev i ett nafs!!
Jag undrar huuuur jag skall kunna förmå mig till att gilla detta?? Hur jag skall kunna förmå mig till att rida trots att jag kommer att frysa ihjäl.
Not My cup of Tea

Julmys

Publicerad 2012-12-04 00:12:35 i

Det börjar att bli lite julmys i huset.
Jari och Rally ligger så sött brevid varandra i varsin korg:-) Där skulle inte Rush kunna ligga, hon har en helt annan relation till katterna.
Men riktigt juligt blir det inte förrän till helgen. Först skall vi ha spökkalas för William som fyller 7 år på torsdag.
Dags att förbereda lite...

Nästan med katt

Publicerad 2012-12-02 16:10:31 i

Vi har varit på julbord på Ästad gård i Tvååker i helgen. En supertrevlig anläggning med kanonfina stugor och mysig spa/relaxavdelning. Alla var även nöjda med maten:-).
På området strök det omkring en lite svart söt kattunge. Den var dessutom hur tam som helst. Barnen blev såklart överförtjusta och ville ha med den hem. Våra kära kollegor gjorde allt vad de kunde för att barnen skulle tjata ihjäl oss och att den skulle vara med i bilen hem. Och lite frestad var jag allt, våra katter är lastgamla och dessutom bara halvtama. Men av ngn anledning så tog de faktiskt ett nej? Så ingen katt denna gången.
Middagen avslutades med ett fackeltåg och fyrverkerier.
Supermysigt!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela