Aprilshasthund

Byta stall

Publicerad 2018-05-28 22:40:17 i

Nu har jag tagit beslutet att jag skall flytta mina hästar. Det blir alldeles för dyrt att stå på en sådan anlägging med två hästar. Dessutom så utnyttjar jag inte det som finns. Tex är det hoppträning varje vecka och där är jag aldrig med. Bella rids ju inte ens så hon nyttjar inte ens dressyrträningen.Och jag har faktiskt en helt ny transport så det blir till att åka lite igen. Jag har hittat ett nytt stall på Lindomevägen där jag har fått två boxar. Boxarna är brevid varann och mellanväggen är bara på halva upptill, så de kan hänga in i varandras boxar och klia varann. Och Bella som stegrar sig i boxen kanske får för sig att kliva över in i Barbies box😱Jaja, men ut kommer hon inte i allafall.
Sen får de en egen liten skogshage med ngr träd i för vintern och egna gräshagar för sommaren.
Jag tror och hoppas att det blir bra. När man väl har tagit beslutet och kontrakten är skrivna är det bara att se framåt. Den första Augusti bär det av. Visst känns det lite vemodigt men det är så nära så jag lär dyka upp på Årekärr titt som tätt...
Bella som fölunge❤️
 
 

Konfirmation

Publicerad 2018-05-27 22:32:16 i

Moa har konfirmerats i helgen😍
Fredag var det redovisning i kyrkan över vad dessa äventyrskonfirmander har gjort sedan i höstas och igår var själva konfirmationen.
De var så himla fina och ett roligt upplägg med en helskön präst.
Känner mig stolt och lycklig över att ha fått uppleva denna dagen med familj nära och kära.
Således, inget hunderi eller hästeri i helgen!
 

My Prinsess

Publicerad 2018-05-25 12:15:07 i

Ett foto på min Lilla Prinsessa som här är nyduschad:-)) Därför hon ser så svart ut.
 

Ridit igen

Publicerad 2018-05-24 07:57:43 i

Nu har Barbie avslutat sin medicinkur och hon verkar att fortsatt må bra:-))
Nu är det bara att se till att hon mår bra även framöver. Igår satt jag upp i sadeln och red ut en sväng och hon kändes helt ren och superfräsch! Sen är det ju det där med gräset då..... Känns sådär mitt i betessäsongen att behäva ta det försiktigt med gräs, som hon har längtat så efter hela vintern. Men vi får köra en inkörsperiod igen, vill inte riskera något. Betar hennne för hand och ökar tiden med 5 minuter per dag. Man får verkligen vara rädd om de gamla damerna...
Även Bella passade typiskt nog på att skada sig under samma period. Hon är svullen i en kota och det ville inte gå ner. Jag satte på ett galoppbandage över natten och efter det var det lite bättre, men fortfarande lite svullet på en punkt. Det går rätt hett till i hagen ibland så det har nog skett där.
Igår fick jag istället nöjet att rida en av de andra hästarna i stallet. Jag har ridit honom en gång tidigare för kanske ett halvår sedan. Och det var jätteskoj, har hänt massor med honom sen dess. Och jag kände lite i ljumskarna att jag inte ridit på en vecka. Så fort går det...

Roover - Morfar

Publicerad 2018-05-22 12:36:19 i

Jag har ju missat att berätta att Roover har blivit Morfar igen :-))
Det är Isliljans kennel som har fått valpar.
Här är den stolta och vackra modern, Isliljans Yazza
Foto Mikael Larsson
 

Janne

Publicerad 2018-05-20 14:39:01 i

Måste ju visa lite foton på Janne, Sansetters Seven med:-) Även han har blivit trimmad litegrann.
Han har aldrig gått på utställning så han var inte så lätt att ställa. Dessutom höll Rush på att reta honom
och spana efter småfåglar som han blev nyfiken på.
 
 
 

Hundfotografering

Publicerad 2018-05-19 21:28:22 i

I Helgen har vi Roover och Janne på besök, eller ja, vi är barnvakt. För Janne är ju Rush son och Roover är hennes bror. När jag hinner så brukar jag passa på att trimma dem när de är här och idag tror jag att jag ägnade två timmar år Roover:-)
Så här fin blev han när Moa ställde upp honom efter trimningen!
 
Sen kom Susan förbi med Lily och vi passade på att fota denna Lilla Prinsessa med.
Moa visade även henne:-)  ( någon tog tyvärr fram hennes framben lite )
 
 

Fångsymtom

Publicerad 2018-05-17 14:42:51 i

Det där med häst är ett kapitel för sig.... Jag hann inte mer än att släppa hästarna på bete och få dem lugna och nöjda förrän nästa sak sker.
Igår morse var hovslagaren här och Barbie betedde sig inte som hon brukar, hon var stökig och rädd om sina framfötter. Vi avbröt och gick med henne lite på stallgången och mycket riktigt, hon går inte rent på något av frambenen. Lite stappligt som om det var fång!! Usch vad trist!!! Ingen puls eller feber men det kan vara ett tidigt skede av fång. In i boxen med henne och i med Butta i Barbie. Det blir en veckas vila med Butta och sen får vi se hur det utvecklas. Har jag tur upptäckte vi det tidigt och det går att stoppa i tid innan det blir allvarligt.
Omplanering med Bella då. Tanken var att hon skulle gå helt på bete och inte göra något men nu blir det andra bullar. Intensivträning för henne istället när Barbie vilar. Idag lev det ett varv på slingan och sadel och träns var på:-)
 

Betessläpp

Publicerad 2018-05-14 21:27:01 i

Så har jag äntigen släppt hästarna på bete!!! Vi har ju haft fantastiskt fint väder ett tag så jag vill gärna släpp tidigt. Men det har ju inte hunnit växa något gräs.... Men, det fanns en stor hage med mycket gräs som vi kunde ta.
Red dit igårkväll på Barbie med Bella som handhäst, som värsta cowboyen. 
Barbie hann knappt innanför grinden innan hon började beta.
 
Snabbt rulla sig och njuta
Bella var nöjd:-))
 
Sen började Bella springa för att kolla av hagen och Barbie efter.
Sen var det som att något hände, Barbie var inte längre nöjd. Hon började springa längs med staketet skrapa i marken och var väldigt orolig. Jag skulle hem och ta in de andra hästarna från hagen men var snabbt tillbaka. Fortfarande lika orolig och helt genomsvett, helt sjöblöt. Jag var tvungen att hälla vatten på henne.
Tillbaka till stallet och fodra och till hagen igen. Hon nästan klättrade på mig för att visa att hon inte ville vara där.
Lugnade sig något framåt kvällen och efter en sista titt vid 22 hade hon lugnat sig en del.
Imorse var hon fortfarande orolig och inte förrän i kväll när vi släppte in Amilia, hennes hagenkompis så lugnade hon sig. Det var som att hennes flock var för liten , att alla andra hästar var borta, inga hästar i hagarna runtomkring. Men nu är hon lugn och alla betar och njuter:-))
 
 

Clinic Patrik Kittel

Publicerad 2018-05-12 16:31:12 i

I helgen som var så var jag på clinic med Patrik Kittel på Billdals ridklubb. Väldigt längesedan jag var på clinic sist. Tycker att det tar tid ifrån mina egna hästar och ridningen av dem och att det kanske inte ger så mycket. Man ser hur de andra gör men sen skall man överföra det och göra det själv! Bättre att själv rida lektion då. Men ! Man får se lite andra hästar och andra ryttare och visst ger det lite inspiration som man har med sig hem.
Dagens clinic låg på medelsvår nivå och ganska mycket fokus på byten, skoj.  
Stefan Janson på Zidney var en av ryttarna. Jag var väldigt imponerad av hans sits och när jag sitter och frossar över den så begär Patrik att han skall sitta ännu bättre och djupare i sadeln! Snyggt !
Sen var det skoj att se Malou rida sin egenuppfödda häst, Malou en gammal kompis från Härryda. 
Vad som var förvånande var att de hästarna jag gillade bäst var båda efter Johnsson !! Och jag som inte är så förtjust i Holländska hästar. Mest för att jag vet att de kan vara skarpa och att jag inte känner till stammarna så bra och då är det lättare att undvika dem, det finns så mycket annat att välja på. Men dessa två var jättefina.
Patrik var väldigt energisk, positiv och glad. Han menade att man inte skall rida med spö bara för sakens skull, han var noga med att man bara korrigerar en sak i taget. Och att man tar ut rörelsen så att det blir något av det. Tex flyttar du hästen åt sidan skall den verkligen kliva över åt sidan för att man skall vara nöjd.
Sen gillade han att göra byten på serpentin. Och om hästen lyckats med något den haft svårt för så rid framåt friskt och ledigt med massor av beröm. Ja inga större nyheter eller sensationer men det var trevligt.
Surt att jag inte hade med någon kamera så det blev inga bra bilder denna gången.
 
 
 

Utställning

Publicerad 2018-05-06 12:07:20 i

Jag har haft problem med min dator igen !! Blir så trött, det visade sig att batteriet till tangentbordet behövde bytas, stort problem! Men jag kom på det själv:-)) Så därför dåligt med uppdateringar...
Hedda har varit på hundutställning. Hon är ju nyss fyllda två år och lite senare i utvecklingen än tex Rush och Roover så hon har inte riktigt något att hämta i öppen klass ännu. Men jag hade anmält henne till en inofficiell på Tjolöholm. Bara för att det är kul att komma ut. Men det var inte superkul, det var ISKALLT. Vi satt mest i bilen och väntade på vår tur. Och så mycket miljöträning blev det inte heller för Hedda eftersom det regnade och jag hade glömt att ta med täcke, så hon satt mest i bilen.
Men hon sköter sig bra, är lätt att ställa och har bra rörelser, så det blir bra sen när hon är typ 4-5 år:-))
Hon fick fin kritik och det blev en BIM-rosett :-)
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela