Aprilshasthund

Premiärtur på skidorna

Publicerad 2009-03-12 21:06:29 i Allmänt

Så kom det då äntligen lite snö till oss, hela 5 cm. Direkt efter jobbet skulle jag givetvis prova mina nya skidor. Ni fattar va?? Vad i hela friden har jag gett mig in på ????? Om 2 veckor skall jag till fjällen och jaga, på skidor. På skidor som jag aldrig har stått på förut. Tänkte att det löser väl sig, jag har ju faktiskt åkt slalom en del. Men vad fel jag har. Jag kanske borde ta efter Suss. - Förtsätt vägra längdskidor. Men nu är det försent, resan är redan bokad. På med pjäxorna och ut med skidorna och redan här börjar problemen. Hur får man fast pjäxorna i skidorna? Jag fixar det inte, ropar på Håkan som får komma ut och hjälpa mig. Irrar runt i trädgården på mina nya skidor samtidigt som William åker pulka och Moa vill att vi skall åka skidor brevid varann!!! Jag provar lite och inser att det går ju inte att bromsa på dessa långa pinnar, hur gör man?? Enda sättet jag kommer på är att slänga mig på sidan och det är jag för gammal för, jag kan ju bryta benen.
Nu börjar jag bli lite sur för jag inser ju att detta inte är bra. Irrar runt en stund till i trädgården och som tur är så är det ingen som ser mig. Men nu kommer nästa problem, - hur får man loss pjäxorna från skidorna? Pust och stön. William har ramlat och ropar på hjälp. - Jag kan inte William, jag kan inte ta av skidorna - du får komma och hjälpa mig. Jag får med skidorna på gå ner för trappan och in till Håkan igen. Kan du hjälpa mig, jag kan inte ta av skidorna?? Han flabbar och fattar hur mycket jag kommer att göra bort mig på fjället. Men du fattar väl att du måste träna, man kan inte bara gå ut på fjället och tro att det skall funka. Dessutom har du tänkt att Rally skall dra dig!!!  Han lämnar mig med skidor och pjäxor på , jag får knyta av pjäxorna och gå in i strumporna. Pjäxor och skidor står nu i hallen så att jag kan träna steg ett. Av och på med dem. Vilken syn. Imorgon fick jag som en skänk från ovan ledigt från jobbet och då skall jag passa på att träna lite, eller mycket menar jag.....

Kommentarer

Postat av: Susanne

Publicerad 2009-03-13 10:23:17

Ha ha ha! Jag tror jag skrattar på mig. Fattar du nu vad jag menar med att slå ihjäl både mig och hunden. Och på fjället är det varken platt mark eller spårat... För att inte tala om allt skidtopparna kan fastna under och i. Tänk dig dessutom när du ramlar och sticker i staven för att få hjälp att resa dig upp och den försvinner ner till andra sidan jordklotet. Jag säger bara en sak: Våga vägra längdåkning! Pistat och kvistat är det enda för mig.



Kramar i massor

Suss

Postat av: Annelie

Publicerad 2009-03-13 16:33:02

Ha ha vill se videofilm!!Kram till dig

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela