Ostpaj
Nu är det ju kräfttider ( mums ) och här kommer ett recept på en kanongo
VÄSTERBOTTENPAJ
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
150g smör
2 msk vatten
Arbeta snabbt ihop detta till en deg
Tryck ut den i en 28-cm pajform
Gör kanten hög. Nagga degen. Vila 30 min
Vispa upp ett ägg och pensla skalet
Förgrädda skalet i 10 min i 200 grader
Sänk ugnen till 150 grader
Koka upp 4 dl mjölk med
2 dl grädde
Blanda i 350g riven västerbottenost
Vispa ner 6 ägg i ostblandningen
Krydda med salt och svartpeppar
Häll fyllningen i skalet och grädda den
i 45 min i 150 grader
NJUT
VÄSTERBOTTENPAJ
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
150g smör
2 msk vatten
Arbeta snabbt ihop detta till en deg
Tryck ut den i en 28-cm pajform
Gör kanten hög. Nagga degen. Vila 30 min
Vispa upp ett ägg och pensla skalet
Förgrädda skalet i 10 min i 200 grader
Sänk ugnen till 150 grader
Koka upp 4 dl mjölk med
2 dl grädde
Blanda i 350g riven västerbottenost
Vispa ner 6 ägg i ostblandningen
Krydda med salt och svartpeppar
Häll fyllningen i skalet och grädda den
i 45 min i 150 grader
NJUT