Äppelkaka
Vi plockade en kasse äpplen i helgen, och idag bakades både äpplepaj
och äpplekaka.
Resten av äpplena går till hästarna.
"Förr i tiden" jobbade jag på olika mässor i landet.
Bland annat på Dagens Hushåll i GBG
För ca 20 år sedan fick jag detta smarriga recept på äpplekaka
2.5 hg margarin
2,5 hg strösocker
vispas pösigt, varefter
5 ägg iblandas 1 i taget
2,5 hg vetemjöl samt
2 tsk bakpulver iblandas därefter ( försiktigt )
Bred ut smeten i smord o bröad form ca 25x30cm
Lägg på äpple, kanel o socker
Grädda 40 min i 175grader
Mumma tillsammans med vaniljsås
och äpplekaka.
Resten av äpplena går till hästarna.
"Förr i tiden" jobbade jag på olika mässor i landet.
Bland annat på Dagens Hushåll i GBG
För ca 20 år sedan fick jag detta smarriga recept på äpplekaka
2.5 hg margarin
2,5 hg strösocker
vispas pösigt, varefter
5 ägg iblandas 1 i taget
2,5 hg vetemjöl samt
2 tsk bakpulver iblandas därefter ( försiktigt )
Bred ut smeten i smord o bröad form ca 25x30cm
Lägg på äpple, kanel o socker
Grädda 40 min i 175grader
Mumma tillsammans med vaniljsås